JOŠ UVIJEK TRAJE

Isplivali novi detalji istrage: Diana se ponašala kao razjareni bik, bila je uvjerena da je Charles želi ubiti, ali ne zbog Camille

Foto: PA/Pixsell
1/4
02.04.2021.
u 07:15

Bashir je navodno Diani pokazao lažne dokumente koji uključuju i abortus navodne Charlesove ljubavnice, njihove dadilje Tiggy Legge Bourke, a Diani se to činilo toliko uvjerljivo da joj je prišla na jednoj zabavi te kazala: 'Čula sam za dijete, žao mi je'.

Nakon što je nedavno otkriveno da je novinar Martin Bashir lažirao dokumente kako bi princeza Diana pristala na intervju s njim 1995. godine, BBC je pokrenuo istragu. Bashir je navodno Diani pokazao lažne dokumente koji uključuju i abortus navodne Charlesove ljubavnice, njihove dadilje Tiggy Legge Bourke, a Diani se to činilo toliko uvjerljivo da joj je prišla na jednoj zabavi te kazala:  'Čula sam za dijete, žao mi je'.

Diana je i prije intervjua bila potpuno paranoična oko situacije s dadiljom, te živjela u dubokom uvejrenju da ju Charles želi ubiti, a ukloniti i Camillu  kako bi nastavio sretan život s dadiljom Williama i Harryja.

U istragu BBC-a uključio se i sudac u mirovini, Lord Dyson, koji je do sada ispitao 17 svjedoka kako bi otkrio sve tragove koje je novinar tada prikrio. Dyson je do sada doznao kako je Bashir Dianu razbjesnio detaljima o abortusu, a osim toga i da je princeza odlučila da ne želi dati intervju nekoliko dana ranije, no Bashir ju je ponovno počeo hraniti lažima, zbog čega je konačno i pristala.

Diana se prema iskazu svjedoka prije intervjua ponašala kao bik kojem je netko dao elektrošok, na užas svojih odvjetnika kojima se tada povjeravala, pogotovo kada joj je novinar kazao kako će kraljica uskoro abdicirati, te da će Charles postati kralj. Martin je kasnije priložio i pismo u kojem ga Diana oslobađa svih daljnijih optužbi, no svjedoci tvrde da joj je cijelo pismo izdiktirao upravo on.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije