ŠOK ZA CIJELU REGIJU

Ida Prester nakon zločina u Gradačcu napisala pjesmu: Nemam odgovor, samo pjesmu za posvetu

Ida Prester
Tomislav Miletic/PIXSELL
13.08.2023.
u 19:38

Posljednja 24 sata pisala sam ovu pjesmu, potaknuta horor pričom o ubijenoj ženi u Gradačcu. Nasilje je svuda oko nas, ne smanjuje se, nego povećava, posebno prema ženama

Stravični zločin zaprepastio je Bosnu i Hercegovinu, ali je snažno odjeknuo i u regiji. Prije dva dana N.S. je u svojem krvavom pohodu u Gradačcu prvo ubio svoju nevjenčanu suprugu N.H. čije je ubojstvo uživo prenosio na društvenim mrežama. Potom je nakon toga ubio još dvoje ljudi, oca i sina, te ranio troje. Ubojica si je oduzeo život pred policijom, no sve je više pitanja o tome kako je uopće moglo doći do ovakve nezamislive tragedije i je li se mogla spriječiti. Ova strašna tragedija potaknula je pjevačicu Idu Prester da napiše pjesmu koja je nastala samo 24 sata nakon zločina koji je potresao cijelu regiju.

- Posljednja 24 sata pisala sam ovu pjesmu, potaknuta horor pričom o ubijenoj ženi u Gradačcu. Nasilje je svuda oko nas, ne smanjuje se, nego povećava, posebno prema ženama. Svakih desetak dana čitamo o novim žrtvama stradalima od ruku svojih partnera. Što možemo? Kako zaštititi te žene, ranjene, uplašene, u panici? Kako obuzdati taj val agresije povrijeđenog ega koji vodi u (auto)destrukciju? Nemam odgovor. Mogu samo napisati pjesmu za posvetu. Proći će još mjeseci dok se ovo pošteno snimi, smiksa, uobliči.. bilježim trenutak prve ideje. Nadam se da ćemo je uskoro zajedno pjevati na koncertima i napraviti štit od naših tijela - napisala je Ida uz video u kojem pjeva novu pjesmu.

U komentarima su joj se javili obožavatelji i zahvalili na ovoj pjesmi te su se osvrnuli na stravičan zločin u Gradačcu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Idaprester (@ida_prester)

 

- Kako te čovjek neće voljeti i poštovati? Dok se pola zemlje smješka na crvenom tepihu i skače po partijima kao da se ništa nije desilo, ti iz Beograda pišeš pjesmu. Sve riječi svijeta bile bi malo da opišu tvoju dobrotu. Statistika je nažalost tu, treba svakako raditi na boljoj zaštiti žena, ali treba i takve muškarce povrijeđenog ega i sklone agresiji osvijestiti dok nije kasno da nauče raditi na sebi ako su povrijeđeni i skloni agresiji. To nekako mora doprijeti do njih, da osvijeste da je u njima problem. Ja mojoj kćeri eventualno mogu reći da kad u budućnosti uoči red flag da pametno zaobiđe takve likove. Hvala Ida što šalješ poruke podrške i kako biti bolji od svega što jesmo i što nas okružuje. Ovo mi je tvoja najbolja pjesma, dira u dušu - bili su neki od komentara njezinih pratitelja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije