ORGANIZIRALA SE

Iako nije bila na sprovodu, Meghan se na svoj način oprostila od princa Philipa

Foto: Reuters
1/4
18.04.2021.
u 17:59

Inače, trudna Harryjeva supruga Meghan Markle (39) ostala je u Americi i bodrila princa u teškim trenucima na daljinu, kako su preporučili doktori.

Bivša glumica i supruga princa Harryja Meghan Markle (39) jučer nije prisustvovala sprovodu princa Philipa koji se održao u dvorcu Windsor, točnije u kapelici svetog Jurja. Na posljednjem ispraćaju dugogodišnjeg supruga kraljice Elizabete okupilo se svega 30 članova kraljevske obitelji, među kojima je bio i odbjegli princ Harry (36) koji se u Veliku Britaniju vratio nakon više od godinu dana, odnosno nakon odstupanja sa svih kraljevskih dužnosti. Ipak, posljednje zbogom princu Philipu uputila je i Meghan Markle, iako je sprovod pratila iz udobnosti svoga doma u Montecitu, Kaliforniji.

Naime, Vanity Fair javlja da se u kapelici našao i poseban ručno izrađeni vijenac koji su odabrali ona i Harry uz pomoć suradnice Willow Crosley, koja je bila zadužena za cvijeće na njihovom vjenčanju 2018. te Archiejevom krštenju 2019. godine. 

Odabir cvijeća također ima posebnu simboliku za takvu prigodu pa se Meghan odlučila na za nacionalni cvijet Grčke, meki primog, odnosno medvjedovina u znak Philipovog porijekla te plavi kotrljan koji reprezentira mornaricu za koju je vojvoda bio službeno vezan. Uz to, dodala je i ruže koje su odlika mjeseca lipnja, u kojem se princ Philip rodio.

Podsjetimo, princ Philip, vojvoda od Edinburgha, preminuo je 9. travnja u 100. godini. Kako je bilo poznato već na sam dan smrti, Philipova želja bila je da to bude svečani kraljevski pogreb kakav je imala kraljica Elizabeta, kraljica majka, a ne državni događaj kakav je uobičajen za monarhiju. Sprovod je predvodio dekan Windsora David Conner, dok je nadbiskup Canterburyja Justin Welby izgovorio blagoslov. Kraljica je ispraćaj pratila iz automobila, a povorku je prema kapelici predvodio princ Charles. Iza njega su išli prinčevi Andrew i Edward, te princeza Anne, te unuci, prinčevi Harry i William, između kojih je stajao njihov rođak Peter Philips.

Uoči sprovoda, odnos princa Harryja i ostatka kraljevske obitelji bio je pod povećalom zbog bombastičnog intervjua s kraljicom talk-showa Oprah Winfrey (67) kojeg su on i Meghan imali početkom ožujka, a u kojem su iznijeli teške optužbe na račun Harryjeve obitelji za rasizam te pritiske koji su Meghan doveli do ruba suicida. Harry je pritom u intervjuu spomenuo da su njegovi odnosi s bratom Williamom (38) i ocem Charlesom (72) narušeni, a William je opovrgnuo navode da je njihova obitelj rasistička te žestoko izrazio protivljenje takvim insinuacijama. 

Meghan i Harry već dulje nisu u milosti britanske javnosti, a pogotovo je to aktualno u zadnjih mjesec dana. Naime, dok je princ Philip bio u bolnici, prikazan je intervju koji su Harry i Meghan dali Oprah Winfrey i u kojem su govorili o određenim rasističkim izjavama i pitanjima koje su uputili stariji članovi kraljevske obitelji. Javnost je smatrala da je neprimjereno što su o obiteljskim odnosima progovorili baš dok je Harryjev djed nakon operacije srca ležao u bolnici. Kada je vojvoda od Edinburga preminuo, Harry se prvi put nakon godinu dana telefonski čuo s ocem, a s bratom Williamom se prvi put vidio jučer na sprovodu. Mnogi vjeruju kako je to prilika da obitelj izgladi odnose.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije