Dodjela Oscara

I Clooney se uključio u raspravu o "prebijelom" Hollywoodu

George Clooney
20.01.2016.
u 11:30

"Mislim da afroamerikanci imaju svako pravo reći da ih Hollywood ne predstavlja dovoljno", rekao je Clooney

Dan pošto su redatelj Spike Lee i glumica Jada Pinkett Smith objavili da će bojkotirati dodjelu Oscara jer među nominiranim glumcima nema afroamerikanaca, i jedna od najvećih filmskih zvijezda George Clooney ocijenio je da u Hollywoodu manjine nisu dovoljno zastupljene. 

Drugu godinu zaredom crnih glumaca nema među nominiranima ni u jednoj kategoriji, što je počelo izazivati polemike u Sjedinjenim Državama. 

"Prije desetak godina Akademija je radila mnogo bolji posao", rekao je Clooney za Variety, prenosi Hina.  

Godine 2005. Morgan Freeman i Jamie Foxx osvojili su glumačke Oscare, a Catalina Sandino Moreno, Don Cheadle i Sophie Okonedo bili su među nominiranima. 

Po Clooneyju, problem nije samo u 6000 članova američke Akademije filmskih znanosti i umjetnosti (AMPAS), koji su većinom stariji bijeli muškarci, nego i u tome što se snima mali broj filmova u kojima predstavnici manjina imaju važnije uloge. 

"Kakve oni imaju opcije na filmu? Posebno u kvalitetnim filmovima", zapitao se slavni glumac. 

"Mislim da afroamerikanci imaju svako pravo reći da ih Hollywood ne predstavlja dovoljno", rekao je Clooney, dodavši da je hispanicima situacija još i gora. 

"Za njih mora biti više prigoda za njih nego što ih ima danas. Moramo bolje od toga. Bili smo na boljem od toga", poručio je Clooney. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije