Najbolji i najgori

Glumačke veličine koje su dobile i Oscara i Zlatnu malinu

brando i pacino
20.02.2016.
u 13:36

Dobiti nagradu Oscar je vrhunac u karijeri za većinu američkih, vjerojatno i svjetskih glumaca, jer je ovo filmsko priznanje "najrazvikanije" i najpoznatije. Potpuno suprotno važi za Zlatnu malinu koja se dodjeljuje za najgora filmska ostvarenja. Postoje glumci koji su spojili obje nagrade. Ovo su neki od njih.

Brad Pitt
Pitt je 1994. godine dobio Zlatnu malinu za film "Intervju s vampirom" zato što je zajedno s Tomom Cruiseom činio 'najgoru kombinaciju' u filmu. Suprug Angeline Jolie se ubrzo uozbiljio, počeo je igrati u dobrim filmovima, a za "12 godina ropstva" 2013. godine dobio je Oscara zato što je bio jedan od producenata filma.

Halle Berry
49-godišnjakinja ušla je u povijest kao prva crna žena koja je osvojila Oscara. Najprestižniju filmsku nagradu slavna glumica dobila je 2001. za ulogu u filmu "Bal čudovišta", ali tri godine kasnije proglašena je najgorom glumicom zahvaljujući ulozi u filmu "Žena mačka".

Sandra Bullock
Bullock je pošlo za rukom ono što gotovo nikome nije, u istoj godini osvojila je Oscara i Zlatnu malinu. Oscara je dobila za ulogu u sportskoj drami "The Blind Side", a večer prije je primila Malinu za (ne)rad na komediji "All About Steve" s Bradley Cooperom. Bullock je tijekom primanja nagrade oduševila prisutne zahtjevom da netko pokuša pročitati bolje dio scenarija od nje.

Marlon Brando
Jedna od najvećih glumačkih legendi je i dvostruki dobitnik Oscara. Čovjek kojeg navode kao primjer glumca nije uspio izbjeći "nagradu" za najgoru sporednu ulogu u filmu "Ostrvo doktora Moreaua".

Al Pacino
Još jedna glumačka veličina koja je osvojila Zlatnu malinu. Pacino je za Oscara bio nominiran osam puta iako je samo jednom podigao zlatni kipić. Zbog rada s "nesretnim" Adamom Sandlerom u filmu "Jack i Jill" iz prvog puta je "zaradio" Malinu. Zanimljivo, u ovom (ne)ostvarenju Pacino je glumio samog sebe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije