BEJBE

Glazbenica eksperimentira sa žanrovima i sama piše pjesme: 'Više pažnje priklanjam melodiji nego tekstu'

bejbe
Marita Bulimbašić
15.11.2023.
u 09:38

Mlada glazbenica i autorica bejbe pažnju publike zaokupila je debitantskim singlom "odlazim", nakon kojeg je sredinom srpnja objavila novi singl "ruke".

Mlada glazbenica i autorica bejbe pažnju publike zaokupila je debitantskim singlom "odlazim", nakon kojeg je sredinom srpnja objavila novi singl "ruke".

- Moj zadnji single "ruke" govori o osjećaju čežnje za dodirom i pažnjom koju tražimo od voljene osobe te kako nekada razmišljamo o osobi za kojom težimo pred spavanje do te mjere da nam to ne da mira - objašnjava mlada glazbenica koja je na pjesmi radila s prijateljem Nikolom Pilihom.

- Veliki mi je užitak raditi glazbu s njim jer uvijek razumije i prepozna zvuk, osjećaj i emocije koje želim postići. Volim kada zajedno razrađujemo motiv ili melodiju pjesme jer njegove sugestije otvaraju vrata prema žanrovima koje nisam isprobala i najčešće mi se svidi ideja koju dobijemo kada eksperimentiramo - kaže te dodaje da je prateći spot snimio Jakov Babić.

bejbe, pravog imena Lucija, kaže da je zadovoljna reakcijama publike.

- Ljudima se svidio neki drugačiji zvuk na domaćoj sceni koji se lagano popularizira kroz nadolazeće izvođače - kaže i dodaje da je to motivira i na rad na novim pjesmama.

Osim na novim pjesmama, trenutno radi i na svojem EP albumu koji će biti bogat različitim žanrovima.

- Glazbenici koje sam slušala kroz svoje odrastanje dosta su formirali moj zvuk na neki način, ali Nikola i ja uvijek nekako nađemo način da napravimo nešto posebno od svake ideje. Tako da ne mogu ni sama točno reći kakav je ugođaj EP albuma jer svaka pjesma je priča za sebe - otkriva glazbenica koja nakon objave albuma planira krenuti i s nastupima.

Kaže da se u svom stvaranju ne planira držati jednog žanra. Uz eksperimentiranje u glazbi, sama piše i svoje tekstove, no ne smatra se tekstopiscem.

- Uvijek više pažnje priklanjam melodiji za tekst i za zvukove u pjesmi, nego tekstu - ističe bejbe koja je sama naučila svirati gitaru, klavir i ukulele.

- Uvijek sam imala želju svirati profesionalnije sve navedene instrumente i naučiti svirati bubnjeve. Trenutno mi je također želja naučiti sama producirati glazbu za sebe - ističe.

Lucija je od malih nogu okružena glazbom te cijeli život pjeva, a i njezina obitelj je glazbeno nadarena. Svoj glazbeni put započela je kao hobi, no nakon što je publika pokazala interes za njezinu glazbu, došli su i pozivi za nove suradnje. Osim što se bavi glazbom, studira i grafički dizajn u Splitu.

- Zbog faksa koji završavam trenutno mi je sporiji glazbeni put. Radim i stvaram glazbu s Nikolom koliko stignem preko praznika ili kada se uspijemo dogovoriti i uskladiti - kaže, a otkriva i da se u slobodno vrijeme bavi brojnim hobijima.

- Malo čitam, veliki sam ljubitelj društvenih igara, volim kuhati, radim neke unikate i ručne radove, dizajniram, pravim slikovnice, sviram i naravno pjevam. Uvijek nađem način da se inspiriram nekim hobijem i aktivnostima, pogotovo ako ih radim sa svojim prijateljima - kaže mlada glazbenica koja svakako spada u novu generaciju domaće glazbene scene.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije