Glazbeni poduhvat

Europska pjesma - snimljena u Mostaru i širom EU predstavljena na Youtubeu

27.04.2017.
u 09:53

Originalan i krajnje neobičan glazbeni uradak 'Europe song - Europska pjesma' konačno je ugledala svjetlo dana na Youtube kanalu Europske komisije, a djelo je brojnih glazbenika, umjetnika, običnih i posve malih ljudi, a sve pod dirigentskom palicom Richarda Medića, nekadašnjeg glasnogovornika misije OESS-a u Mostaru, s privremenom adresom u Bruxellesu.

Glazba je snimljena u Mostaru a glas je 'posudio' uz ostale Mario Knezović iz Zostera, Ajla Slijepcević, Antonija Batinić, Jelena Milušić, dvanaestero djece iz Pavarotti centra, zatim Mujo Šantić, Vanja Radoja iz Mostar Sevdah Reuniona.

Ukupno je nastupilo 20 pjevača iz Mostara, zajedno sa šest glazbenika, zajedno s još 100 Europljana u ovome spotu koji je sniman uz lokacije u BiH i Mostaru, još u Barceloni, Brusselsu i Varšavi, a smontirano je još dosta video klipova iz cijele Europe, ali čak i iz Australije (kako bi dobili malo više sunca!).

Ovaj spot snimljen je u sklopu projekta novi europski narativ, a financiran je iz sredstava Europske komisije.
Posebno su zanimljive riječi koje je ustvari inventirala malena Mily.

"To je žargon u Europskoj uniji kojega svatko razumije", kaže Richard Medić koji želi ostati u drugome planu ove glazbene priče, a čiji je motiv ponajprije vezan uz to da potakne druge kako bi snimili svoju verziju Europske pjesme.

Uostalom, kako to izgleda i zvuči poslušajte na OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije