NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Ella Dvornik otkrila rezultate svog IQ testa i napisala: Ništa od Mense ove godine

Ella Dvornik
Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
19.12.2022.
u 18:55

S Instagram pratiteljima blogerica i influencerica je podijeliti rezultate IQ testa koji je riješila i čiji je rezultat bio 126.

Blogerica i influencerica Ella Dvornik odlučila je s Instagram pratiteljima podijeliti rezultate IQ testa koji je riješila i čiji je rezultat bio 126 i na Instagram storyju je objavila fotografiju rezultata i uz emotikon smajlića koji plače od smijeha je napisala: Ništa od MENSE ove godine.  

Na stranicama Mense piše kako je jedini uvjet za prijem u Mensu ostvaren rezultat na Mensinom testu inteligencije koji vas svrstava u gornjih 2 posto ukupne populacije, a koji izražen u kvocijentu inteligencije (IQ) iznosi 131 ili više po Wechslerovoj ljestvici, odnosno 133 ili više po Binet-Simonovoj 
Test Stanford verziji ili 148 ili više po Cattellovoj ljestvici. Ellini rezultati prema ovim mjerilima nisu dovoljni da bi postala dio Mense.

Foto: Instagram

Kvocijent inteligencije varira od osobe do osobe, a raspon ide od 40 pa do 150, a rijetki su slučajevi u kojima kvocijent inteligencije iznosi više od 180. Među poznatim osobama dosta je onih koji prema ovim mjerilima pripadaju u skupinu osoba s visokim kvocijentom inteligencije. 

Tako je slavni slikar Leonardo Da Vinci, koji je imao zavidno znanje na područjima matematike, geografije i arhitekture, glazbe, slikarstva i književnosti prema nekim informacijama imao kvocijent inteligencije od 180 do 190. 

Ovoj grupi je pripadao i Albert Einstein čiji je kvocijent inteligencije bio između 160 i 190, dok je kvocijent inteligencije Garija Kasparova 190.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije