krajem kolovoza

Džemper "crna ovca" princeze Diane ide na aukciju

19.08.2023.
u 15:33

Crveni pulover s usamljenom crnom ovcom u mnoštvu bijelih ovaca, Diana je prvi put nosila kad je gledala tadašnjeg princa Charlesa kako igra polo u lipnju 1981. godine.

Džemper s crnom ovcom koji je nosila pokojna britanska princeza Diana ide na aukciju Sotheby‘sa krajem kolovoza. 

Modni brend Warm & Wonderful dizajnirao je džemper koji će biti glavni modni predmet na online prodaji Sotheby'sa od 31. kolovoza do 14. rujna.

Crveni pulover s usamljenom crnom ovcom u mnoštvu bijelih ovaca, Diana je prvi put nosila kad je gledala tadašnjeg princa Charlesa kako igra polo u lipnju 1981. godine.

To je bilo mjesec dana prije njihova vjenčanja, što je izazvalo nagađanja o potencijalnom značaju tog odjevnog predmeta. 

Nakon što je oštećen na zapešću, njezin privatni tajnik Oliver Everett pisao je suosnivačici Warm & Wonderfula Joanni Osborne i pitao je mogu li ga popraviti. Nekoliko mjeseci kasnije Diana je dobila novi i u njemu je fotografirana 1983. godine.

Osborne je pronašla originalni džemper u kutiji na tavanu u ožujku.

"Ako ste princeza Diana, sigurno imate pristup mnogim komadima odjeće koje možete birati za nošenje", rekla je Cynthia Houlton, globalna voditeljica mode u Sotheby'su za Reuters u ponedjeljak u Londonu. 

"Činjenica da je željela novi i dvije godine kasnije ponovno nosila...zamjenski džemper, mislim da to puno govori koliko joj je ovaj džemper značio", dodala je. 

Uz džemper, čija se vrijednost procjenjuje na 50.000 do 80.000 dolara, dolaze dva Everettova pisma upućena Osborne. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije