ključni dokaz

Cosby bi se mogao izvući: Od bivšeg tužitelja ima obećanje

bill cosby
Foto: Hina
1/2
18.01.2016.
u 17:35

Bivši okružni tužitelj obećao je Cosbyju 2005. godine da se njegov privatni e-mail neće koristiti kao dokaz na sudu. U e-mailu, Cosby je priznao da je drogirao žrtvu

Bivši okružni odvjetnik Bruce Castor dogovorio se s odvjetnicima Billa Cosbyja (78) 2005. godine da se protiv optuženog Cosbyja ne koristi privatni e-mail u kojem priznaje da je drogirao žene, uključujući i Andreu Constand, ali s njihovim pristankom. 

Zbog tog dogovora, e-mail se ne može koristiti kao ključni dokaz tijekom novog suđenja, pokrenutog tužbom u prosincu prošle godine, prenosi 24sata.hr

Cosby je u e-mailu priznao da je Andrei dao tablete i vino, ali s njezinim pristankom. Rekao je da je drugim ženama davao novac da s optužbama ne izađu u javnost, piše CNN, koji je došao i do sadržaja spomenutog e-maila. 

Bivša trenerica sveučilišne košarkaške momčadi, Andrea Constand podigla je privatnu tužbu protiv Cosbyja 2005. godine, tvrdeći da ju je drogirao, a zatim i silovao. Sud je tada odlučio da nije počinjeno kriminalno djelo.

Sadašnji okružni odvjetnik Kevin Steele kazao je da ne postoji pisani dokaz dogovora između Castora i Billovih odvjetnika koji trenutno tvrde da Cosby zbog dogovora ima imunitet te zahtijevaju da se sve optužbe protiv njega odbace. 

Ako se to zaista dogodi, Cosby bi i ovaj put mogao proći nekažnjeno. Više od 50 žena optužilo ga je da ih je Cosby nadrogirao, a zatim i seksualno zlostavljao. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije