televizijska mreža HBO

Bradley Cooper snima seriju o ISIL-u

Bradley Cooper
06.08.2016.
u 07:43

Cooper (41), proslavljen ulogama u hit filmovima "Američki snajperist" i "Mamurluk" u vlastitoj će produkciji snimit seriju za HBO

Američki glumac Bradley Cooper snimit će televizijsku seriju prema knjizi o usponu Islamske države (ISIL) koja bi Amerikancima trebala pomoći da razumiju kako je nastala ta radikalna džihadistička skupina, objavila je u petak televizijska mreža HBO.

Pulitzerom nagrađena knjiga Jobya Warricka "Crne zastave: uspon ISIL-a" opisuje porijeklo i preobrazbu islamističke skupine, od začetaka u jordanskim zatvorima do napretka u Siriji.

U njoj se prati i grupa američkih i međunarodnih agenata koji pokušavaju uništiti skupinu.

Cooper (41), proslavljen ulogama u hit filmovima "Američki snajperist" i "Mamurluk" u vlastitoj će produkciji snimit seriju za HBO, objavila je ta kabelska televizija.

Warrick, novinar Washington Posta specijaliziran za pitanja nacionalne sigurnosti, kaže da je cilj serije objasniti, educirati i razjasniti pitanja povezana s IS-om i njezinim motivima.

"TV serija jest zabava, ali ne samo to", rekao je Warrick. "Priča je u dobrim rukama", dodao je.

Datum početka snimanja i početka prikazivanja "Crnih zastava" zasad nije poznat.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije