'Blatničke note dobrote'

Blatnica će ponovno ‘gorjeti’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
27.07.2016.
u 10:00

Poznato je kako je sudjelovanje na dobrotvornim koncertima postala stalna i prepoznatljiva vrlina “kralja hrvatske dijaspore” popularnog Brotnjaka iz Donje Blatnice Mate Bulića. Nakon što je pomagao mnogima u domovini i svijetu, nije zaboravio ni svoju rodnu Donju Blatnicu u kojoj je prohodao, učio prva slova, stekao prijatelje, prvi put javno zapjevao i od svojih mještana za to dobio prvi veliki pljesak koji ga je ohrabrio i potaknuo na daljnje iskorake do najvećeg uspjeha i zasluženoga epiteta “kralja hrvatske dijaspore”.

Matini koncerti dobrote

Kako bi na neki način pomogao svom rodnom kraju, sredinom kolovoza 2012. godine Mate Bulić je sa svojim prijateljima na prostranom platou ispred mjesne crkve sv. Franje, u svojoj rodnoj Donjoj Blatnici, održao prvi dobrotvorni koncert pod nazivom “Hvala, prijatelji” na kojem su prikupljena sredstva za uređenje dvorišta i okoliša tamošnje područne crkve. Bio je to veličanstveni glazbeni spektakl i ugođaj kakav nikad prije nije zabilježen u Brotnju, a upriličio ga je Mate Bulić sa svojim brojnim prijateljima - odreda poznatim estradnim umjetnicima. Zajedno sa svojim mještanima, Mate Bulić je tada odlučio u kolovozu svake godine nastaviti tradiciju održavanja humanitarnih koncerata u svojoj u Donjoj Blatnici u koje se uključuju brojni njegovi prijatelji, Župni ured Čerin, ali i cijela Donja Blatnica. Tako je 2013. godine u D. Blatnici održan humanitarni koncert pod nazivom “Za naše anđele”, s kojeg je prihod iskorišten za potrebe čitlučke Udruge “Susret” koja okuplja roditelje i prijatelje djece s poteškoćama u razvoju, zatim u kolovozu 2014. godine “Koncert ljubavi za više radosti” kada je dio sredstava bio namijenjen za Udrugu “Susret”, dio za Kliničku bolnicu Mostar, a dio za uređenje groblja, mjesne crkve i njezina okoliša u Donjoj Blatnici. Na četvrtom Matinu koncertu “Večer dobrote, prijateljstva i pjesme”, održanom 2015., dio sredstava bio je namijenjen za uređenje okoliša mjesne crkve u D. Blatnici, a dio za pomoć Rehabilitacijskom centru za osobe s posebnim potrebama “Sveta Obitelj” iz Mostara.

Sve je spremno za peti koncert “Blatničke note dobrote”.

Kako nam je rekao veliki Matin prijatelj Mario Odak, inače jedan od glavnih članova Organizacijskog odbora, ovogodišnji, peti po redu humanitarni koncert Mate Bulića pod simboličnim naslovom “Blatničke note dobrote” održat će se u ponedjeljak, 8. kolovoza, na prostranom i lijepo uređenom platou ispred mjesne crkve u Donjoj Blatnici. “Gori gora, gori borovina” i ostali hitovi Mate Bulića te njegovih prijatelja orit će se iz tisuća grla.

‘Gori gora, gori borovina’...

- Osim našeg Mate Bulića, na koncertu će nastupiti Miroslav Škoro, Jole, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Opća opasnost, Vatra, Dalmatino, Pamela Ramljak, Matija Vuica, Jozo Vučić, Zoran Begić, Hercegovački bećari, Nešto između, Narodni dar, klapa Pasika te neki gosti iznenađenja. Očekujemo dolazak više od 15 tisuća posjetitelja iz BiH i susjedne nam Dalmacije - rekao nam je Mario Odak, član Organizacijskog odbora, te dodao:

- Koristim prigodu pozvati posjetitelje da u što većem broju dođu na taj najveći glazbeni spektakl u Hercegovini, a jamčimo im jedinstven i nezaboravan ugođaj, odličan provod uz pečenu janjetinu, jela s roštilja i ostale specijalitete koje će pripremiti vrsno osoblje popularnog Matiše Pehara.

Zbog svega toga, “Blatničke note dobrote” zasigurno će biti veličanstven i nezaobilazan glazbeni događaj na kojem će Mate i njegovi prijatelji svojim jedinstvenim pjevačkim umijećem i pjesmama domoljubne, duhovne, povijesne i društvene tematike, još jednom izraziti značenje zajedništva, ljubavi, vjere i obitelji kao temelja svih vrijednosti, ali i svoje hrvatstvo, nacionalni ponos i ljubav prema domovini i hrvatskom narodu, a poglavito toliko potrebnu ljudsku solidarnost i humanost. - Osim zabave i druženja uz pjesmu, i ovogodišnji Matin koncert, kao što su bili i svi dosadašnji, bit će humanitarnog karaktera. Bit će to prigoda za prikupljanje novčanih sredstva za pomoć raznim humanitarnim projektima u Hercegovini.

Tako će i ove godine dio sredstava s koncerta biti namijenjen za prvi studentski dom za siromašne studente u Bosni i Hercegovini koji se gradi pri Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji u Mostaru, dio će biti usmjeren za nekoliko sakralnih objekata s područja Hercegovine koji su u izgradnji, a nećemo zaboraviti ni ustanove i pojedince u potrebi - ističe Mario Odak.

Od 15 do 20 tisuća posjetitelja

On tvrdi kako je u Blatnici sve spremno, tako da bi koncert mogao početi odmah.

Uređene su i proširene pristupne ceste, u blizini crkve osigurano je dovoljno parkirališnog prostora za 2500 automobila, a u organizaciju je uključeno više od stotinu osoba koje će brinuti da sve protekne bez zastoja, u najboljem redu, dobroj zabavi i raspoloženju.

Kao što smo naveli, Matin koncert “Blatničke note dobrote” održat će se u ponedjeljak, 8. kolovoza, s početkom u 20.30 sati, a ulaznice će se moći kupiti po cijeni 10 KM.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije