saslušanje

Bill Cosby opet na sudu: Ipak je imao dogovor s tužiteljem

Bill Cosby
03.02.2016.
u 17:25

U slučaju u kojem je Andrea Constand optužila Billa Cosbyja (78) da ju je drogirao i silovao 2004. godine u utorak je bilo saslušanje na sudu u Pennsylvaniji.

Svjedočio je bivši tužitelj Bruce Castor, kojeg su ispitivali o dogovoru koji je postigao s glumčevim odvjetnicima 2005. godine. Potvrdio je da se uistinu s njima dogovorio kako Bill zbog tog slučaja neće nikada biti krivično gonjen, a to je objasnio tako što je rekao kako je procijenio da je slučaj protiv Cosbyja previše manjkav te da neće biti moguće dobiti optužujuću presudu.

Suca je zanimalo i zašto je taj dogovor bio samo usmeni, a ne i pismeni, a Castor je odgovorio da su Cosbyjevi odvjetnici mogli inzistirati na pisanom dogovoru ako su to htjeli.

Rekao je i kako je postigao spomenuti dogovor da bi Cosby pristao na svjedočenje u kojem je priznao da je Andreu, ali i druge žene prije nje, drogirao te kako bi ona onda nakon toga 'nagodbom mogla postati milijunašica' jer je mislio kako je to najviše što je mogao učiniti za nju.

Iako je bio svjedok obrane, Castor je tijekom saslušanja rekao da nije u Cosbyjevom timu te da želi da tužitelji pobjede.

Bill Cosby je tijekom saslušanja cijelo vrijeme bio dobre volje.

Podsjetimo, u posljednjih godinu i pol više od 50 žena izašlo je u javnost sa svjedočanstvima o tome kako ih je Cosby drogirao i seksualno napastovao. Ipak, u svim tim slučajevima nastupila je zastara tako da se glumca zbog nijednog od tih slučajeva nije moglo tužiti. Jedino je u slučaju Andree Constand podignuta optužnica prije roka za zastaru od 12 godina. Naime, lani je skinut pečat s Billovog svjedočenja u civilnoj tužbi koju je protiv njega pokrenula Constand, a koja je okončana nagodbom 2006. godine.

U tom svjedočenju Cosby je priznao da je i prije davao ženama Quaalude zbog seksa, a tužiteljstvu je sada ključno da proglase Castorov dogovor s Billovim odvjetnicima nevažećim kako bi mogli koristiti to svjedočenje u slučaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije