BURNA RASPRAVA

Beckham ovom fotografijom razbjesnio. Oglasili se psiholozi

14.07.2017.
u 11:15

Je li u redu poljubiti dijete u usta?

Kad je slavni nogometaš David Beckham objavio fotografiju na kojoj ljubi u usta svoju petogodišnju kćer Harper, nije mogao ni slutiti kakvu će buru reakcija fotografija izazvati.
 

Iako je za Davida, ali i Victoriju Beckham to sasvim normalno i uopće nema seksualnu konotaciju, čini se kako neki psiholozi tvrde drukčije. Dr. Charlotte Reznick, dječja psihologinja, tvrdi kako roditelji koji djecu poljube u usta čine više štete nego koristi. Naglašava kako taj čin zbunjuje djecu i njihovo rano poimanje intime i seksualnosti. – U dobi od 4, 5 ili 6 godina djeca postaju svjesna svoje seksualnosti (a neka čak i prije, jer je masturbiranje zabilježeno i u dobi od 2 ili 3 godine – oni otkrivaju svoje intimne dijelove i primjećuju kako im pružaju užitak). Poljubac u usta za njih može biti stimulirajući – kazala je Reznick.

 

Nasuprot ovom stavu, piše ViralNova, dr. Fiona Martin, također psihologinja, tvrdi kako se bura reakcija podignula bez razloga. A kratak nevin poljubac djece u usta upravo je to – nevin. S njom se slaže i psihologinja Heather Irvine-Rundle koja poručuje kako nema ništa loše u naglašavanju emocionalne povezanosti s djecom. – Nema ništa seksualnog u poljupcu djeteta u usta. Najčešće djeca odrastu i shvate da više ne žele takvu intimnost sa svojim roditeljima u javnosti. I upravo bi roditelji trebali shvatiti kad je vrijeme za kraj... – zaključuje. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije