"uspomene"

Bandić, Mostar i Zagreb u novoj pjesmi Željka Samardžića

bandić
02.11.2016.
u 10:22

'Živote uzmi me za ruku': Gradonačelnik Zagreba se odlično snašao u novoj ulozi u glazbenom spotu, a zadnje je snimao kampanju u kojoj ‘dela’ kao Japanac

 

Čuješ li moje korake, godine za sobom vuku, ne vode me ceste nikuda, živote uzmi me za ruku. To su stihovi pjesme “Uspomene” srpskog pjevača Željka Samardžića (61) i zagrebačkoga glazbenika Saše Hindića (52). U spotu glumi i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. 
Bandić još nije upoznao Samardžića, ali se rado odazvao snimanju glazbenog spota.
- Nadam se da će biti prilike da upoznam gospodina Bandića, kao i moju Mostarku, plivačicu Aminu Kajtaz, koja također ima ulogu u spotu - kaže Željko. Dodaje kako je kadrove za spot sa Zagrebom snimao tijekom posjeta Rujanfestu, gdje je gostovao. Osim u Zagrebu, spot se snimao i u Mostaru. 
 - Osim tamburaša, nikoga od ostalih iz spota nisam imao priliku upoznati - kaže pjevač.

 

Bandić je bio u rodnoj Hercegovini za blagdan Svih svetih pa do komentara nismo uspjeli doći. No njegovi suradnici su nam rekli da je rado prihvatio pojavljivanje u spotu i da je bez problema našao slobodan termin, grude.com

 

- Jednom je rekao i da voli Samardžićeve pjesme - kaže nam njegova suradnica.

 

Gradonačelnik osobno poznaje Hindića. Nije slučajno ni da je kadar spota sniman baš ispred fontana.

 

Nakon operacije na nastup

 

Milan se u spotu pojavljuje u odijelu i zadovoljno sjeda na klupicu sa Sašom. 
- Velika je čast kad ti gradonačelnik sudjeluje u projektu ‘Uspomene’. Nikad neću zaboraviti kad je Miki došao odmah poslije operacije sinusa da čuje mene i moju svirku - kaže Hindić. Dodaje kako to neće nikad zaboraviti i zbog toga ga iznimno cijeni. Bandić je trpio i trpi jake kritike jer je na fontane potrošio više od 30 milijuna kuna, ali on u inat svima smatra da su one novi simbol Zagreba. Zato ne propušta priliku da ih promovira. Primjerice, prvi spot za kampanju u kojem tvrdi da radi više od Japanaca također je snimio na fontanama. Tu se priređuju i svjetlosni spektakli, sportske priredbe, a postavljena je i klupa ljubavi. U nostalgičnoj baladi “Uspomene”, gdje pjevaju o starim ljubavima, Samardžić i Hindić povezuju Hrvatsku, Srbiju i Bosnu u produkcijskom i umjetničkom smislu. 
- Hindić, dugogodišnji prijatelj iz mostarskih dana, izrazio je želju da otpjevam s njim ovu pjesmu. Jedini uvjet je bio da mi se pjesma svidi, a ona mi se jako svidjela - kaže Samardžić.

 

Dijaspora ga voli

 

Pjevač dodaje kako publika na pjesmu i spot s Bandićem ima pozitivne komentare.

 

- Mislim da su reakcije dobre, a to se posebno odnosi na one iz dijaspore - kaže Željko.

 

Upravo je Milan omiljen u dijaspori gdje ga smatraju narodskim čovjekom. Posebno je omiljen i u Hercegovini gdje je kao dječak odrastao u siromaštvu. 
- Ovdje sam samo zbog naroda. Zbog toga se i kandidiram da pomognem ljudima. Mnogi su u ovoj zemlji izgubili nadu - rekao je Milan.

 

Ovo mu je prva uloga u glazbenom spotu, ali sigurno ne i posljednja. Glazbenik Hindić kaže kako Bandić zaslužuje posebno mjesto u njegovu srcu jer sluša njegovu glazbu.




Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije