dan žalosti

Balašević će danas biti pokopan u najužem krugu obitelji

Foto: Facebook
1/3
21.02.2021.
u 12:03

Danas je u Novom Sadu proglašen i Dan žalosti povodom tužnog odlaska omiljenog kantautora koji je preminuo u petak u 68. godini života.

Đorđe Balašević bit će pokopan danas u Novom Sadu, neslužbeno saznaje Telegraf. Iako se nagađalo da će se posljednji ispraćaj održati u ponedjeljak srpski mediji javljaju da će Balašević biti ispraćen na posljednji počinak danas u najbližem krugu obitelji.

S obzirom na to da se pogrebi rijetko obavljaju nedjeljom, na rasporedu novosadskih groblja ovaj ispraćaj nije najavljen. Inače, danas je u Novom Sadu proglašen i Dan žalosti povodom tužnog odlaska omiljenog kantautora koji je preminuo u petak u 68. godini života. Podsjetimo, glazbenik Balašević je izgubio životnu bitku nakon što se borio s upalom pluća.

Srpski mediji pisali su kako se borio s koronavirusom te da mu se naglo stanje pogoršalo. Iako se činilo kako se oporavlja, danas mu se naglo disanje pogoršalo te je unatoč svom naporu liječnika, nažalost izgubio bitku.

Podsjetimo, 16. veljače primljen je u novosadsku bolnicu s upalom pluća. Novosadski umjetnik imao je puno obožavatelja i u Hrvatskoj, a redovito je punio naše najveće arene, poput zagrebačke i pulske.

Sa suprugom Oliverom bio je u braku 40 godina. Upoznali su se krajem 70-ih, kada joj je i napisao pjesmu "Provincijalka", a zatim cijeli niz drugih pjesama. Imali su troje djece - Aleksu, Jovanu i Jelenu.

- Mnogo je ljudi koji vole moje pjesme i oni za mene nisu samo publika. Omogućili su mi da živim od svog talenta, radim ono što volim, u čemu uživam i, na kraju krajeva, da živim od toga, kazao je svojedobno Balašević koji je uvijek cijenio svoju publiku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije