Nakon 15 godina

Australski bend Midnight Oil dogodine se vraća na scenu

07.05.2016.
u 07:00

Australski rockeri Midnight Oil potvrdili su ponovno okupljanje i za iduću godinu najavili turneju.

Frontmen Peter Garrett, bubnjar Rob Hirst, gitaristi Jim Moginie i Mortin Rotsey te basist Bones Hillman pričekat će do kraja godine prije nego što točno budu detaljno znali što će i kako dalje.

Uglavnom, planiraju poći na turneju po Australiji i ostatku svijeta.

“Nas petorica konačno smo odlučili izraditi planove za zajedničke natupe sljedeće godine. Radujemo se svirkama u inozemstvu i i po našoj domovini prvi put od 2002. godine. U međuvremenu, još uvijek smo zauzeti drugim projektima nevezanim uz bend”, stoji u zajedničkom priopćenju članova Midnight Oila.

Od 2002. bend je bio “na čekanju” jer se frontmen Garrett posvetio političkoj karijeri: prvo je bio ministar zadužen za zaštitu okoliša, baštine i umjetnosti, a potom je vodio ministarstvo za mladež, školstvo i rano djetinjstvo.

Bend, poznat po činjenici da je u klasičnu pop glazbu uspješno ubacivao snažne i izravne političke poruke (sjetimo se samo velikih hitova “Beds Are Burning” i “Blue Sky Mine”), raspao se 2002. godine nakon punih 27 godina rada.

Grupa je tijekom svog postojanja objavila jedanaest studijskih albuma i četiri singla koji su došli u top deset u Australiji, “Power and the Passion”, “The Dead Heart”, “Beds Are Burning” i “Blue Sky Mine”. Midnight Oil je za svoj rad dobio brojne glazbene nagrade, a 2006. godine je uvršten u australsku Kuću slavnih.

Njihov album “Diesel and Dust” u 2010. godini bio je rangiran na prvom mjestu na listi “100 najboljih australskih albuma”.

Skupina se u dva navrata okupila 2005. i 2009. godine kako bi održala nekoliko humanitarnih koncerata.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije