neočekivano

Ako Meghan ostane u drugom stanju, odat će je njena kosa

POOL New/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
16.08.2018.
u 21:11

Tretmani ljepote očito nisu opasni kao razni lijekovi, ali često nisu ni posve bezazleni jer se mogu apsorbirati u krv

Nakon bajkovitog vjenčanja britanskog prijestolonasljednika s američkom glumicom, brojni se fanovi Meghan Markle (37) i princa Harryja diljem svijeta što prije nadaju vijesti da je Meghan trudna. I baš kad su se mnogi ponadali da je vojvotkinja trudna, glasine je opovrgnula sama Meghan s čašom pjenušca u ruci.

Tu su fotografiju, na kojoj Markle u društvu Harryja uživa u ovom alkoholnom piću, ubrzo objavili i oni koji su još dan prije nagađali da će kraljevska obitelj ubrzo dobiti još jednu prinovu, piše 24sata.hr. 

Profesorica i osnivačica portala 'Beaumontetiquette'  Myka Meier je sve one koji nadziru svaki pokret vojvotkinje  'upozorila' kako možda na 'krivi način' promatraju Markle:

- Kad očekujemo da je netko trudan obično tražimo najjasnije znakove poput većeg trbuha, izbjegavanja alkohola i slično - rekla je Meier i dodala kako bi Meghan, s obzirom na njeno afro američko podrijetlo, moglo odati nešto drugo - nešto na što bi stvarno rijetki obraćali pažnju!

- Majka mi je Afroamerikanka, a tata ima Njemačke i Irske krvi zbog čega moja kosa nikako ne može biti ravna - ispričala je još 2011. prilikom jednog intervjua tadašnja glumica, danas vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle. Zato Meier kaže da će, ako ostane u drugom stanju, Markle prvo 'odati' upravo kosa. 

- Ne znamo čime Meghan tretira kosu ali da bi je uspješno izravnala koristi ili keratin ili brazilski tretman za ravnanje kojemu se podvrgavaju mnoge kovrčave Afroamerikanke - objasnila je profesorica  i dodala da Meghan ako zatrudni nikako neće smjeti koristiti ni jedan od tih proizvoda. 

Svoju tvrdnju Myka dokazuje vlastitim iskustvom, s obzirom na to da dijelom potječe iz Afrike.

- Imam vrlo kovrčavu divlju i neposlušnu kosu i znam kako ju je teško izravnati. Ali znam i koliko mi je teško bilo ne ravnati ju od kada sam saznala da sam trudna, budući da je riječ o proizvodima koji se nikako ne smiju koristiti u drugom stanju - ispričala je Myka,koja je onima koji žele što prije saznati sve o Meghaninoj trudnoći usput poručila da promatraju - njenu kosu! 

Ako se Meghan i Harryju ostvari trenutna želja da postanu roditelji, tvrdi Myka, prvo što će se na Markle promijeniti bit će frizura.

- Ako ostane trudna vjerojatno ćemo ju sve češće gledati s raznim punđama i skupljenom kosom jer je to jedino što joj preostaje kad više neće smjeti koristiti snažne kemikalije koje joj sada pomažu da dobije 'uredan look' kakav želi.

Inače, brazilski tretmani za ravnanje kose u svom sastavu imaju kombinaciju formaldehida i keratina koji kosa i nokti imaju u svom sastavu. Te dvije kemikalije zajedno prodiru duboko u folikulu i zaglađuju dlaku zbog čega takav tretman ravnanja traje dugo, i do četiri mjeseca. 

Promotorica zdravih navika putem medija dr. Sarah Jarvis je za  Fabulous Online objasnila kako buduće majka često brinu utječu li tretmani ljepote, baš kao i medicinski tretmani, na trudnoću i zdravlje bebe.

- Tretmani ljepote očito nisu opasni kao razni lijekovi, ali često nisu ni posve bezazleni jer se mogu apsorbirati u krv, ali mogu naštetiti i samim parama koje ispuštaju - objasnila je Jarvis i dodala kako još nije dokazana štetnost keratina u trudnoći, ali da je u kombinaciji s formaldehidom, s kojim se najčešće miješa, izrazito opasan za fetus. 

S tim da trudnice moraju paziti kakvim se tretmanima podvrgavaju slaže se i stilist brojnih celebova Jay Birmingham koji napominje da 'tretman za uljepšavanje' može biti  štetan kao bilo koji medicinski tretman. 

- Meghan bi ipak svoju trudnoću mogla skrivati neko vrijeme, za razliku od Kate Middleton (36) koja je zbog komplikacija u trudnoći s princom Georgeom (5) rano morala u bolnicu, zbog čega je rano javno priopćila da očekuje prvo dijete - kaže dr. Jarvis.

Ako Markle bude imala više sreće od svoje šogorice, moći će barem neko vrijeme uživati u tom 'blaženom stanju' bez velike pompe'. Barem dok ju frizura ne otkrije!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije