NISU BILI PRIJETNJA

Šestorica Alžiraca puštena jutros iz zatvora u Londonu

papa u londonu
19.09.2010.
u 11:44

Čistači ulica uhićeni su jer je netko čuo njihov razgovor iz kojeg je zaključio da pripremaju neki napad

Šestorica Alžiraca uhićenih u Londonu prije dva dana pod sumnjom da su pripremali napad na papu Benedikta XVI. pušteni su jutros iz zatvora. Prenoseći izvor Scotland Yarda, BBC je danas objavio kako šestorica, koji rade kao čistači ulica u Londonu, "nisu bili prijetnjom" po Papin život.

Bili su uhićeni jer je "netko" čuo njihov razgovor iz kojeg je zaključio da pripremaju neki napad.  Možda i jesu u šali govorili o nekom napadu. Scotland Yard ne želi potvrditi da su šestorica uhićeni zbog "neslane šale". Britanska policija međutim drži kako je bilo potrebno provesti istragu kako bi se utvrdilo jesu li predstavljali prijetnju.
Policija je pretražila njihove stanove na sjeveroistoku Londona, kao i u dva ureda u centru grada preko kojih su bili zaposleni u tvrtki za čišćenje ulica, ali nisu našli nikakvo oružje ni bilo što bi se moglo povezati s pripremama za neki napad.
BBC prenisi izjavu iz  Scotland Yarda kako razina opreza i kontrole zbog posjeta Pape nije smanjena, a to znači kako se i dalje predviđa mogućnost napada na Papu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 1

OZ
otrov za komunizam
22:40 20.09.2010.

tko smije teroriste puštat na ulicu

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?