Udruga sudaca

Sessa: Matvejević nije osuđen na bezuvjetnu zatvorsku kaznu

sessa
Marko Lukunić
28.07.2010.
u 12:54

Hoće li Matvejević svojom izjavom prekinuti ovu histeričnu trakavicu koja služi samo hranjenju egzaltiranih ega onih koji se nemaju želje upoznati s pravim stanjem stvari? – pita se predsjednik UHS-a Đuro Sessa.

Nezadovoljni načinom kako se nekim u medijima prenosi tzv. "slučaj Matvejević", reagirali su iz Udruge hrvatskih sudaca (UHS).

"Podsjećamo da prof. Predrag Matvejević nije osuđen na nikakvu bezuvjetnu kaznu zatvora, da ga nitko ne upućuje na izdržavanje kazne zatvora i da nitko u Republici Hrvatskoj zbog izgovorene riječi i zauzetog mišljenja nije lišen slobode na temelju odluke suda", piše u priopćenju koje potpisuje predsjednik UHS-a Đuro Sessa.

"Imajući na umu brojne izjave povodom ovog 'slučaja', ali i zbog izostanka reakcije onih tijela i pojedinaca čija reakcija nije smjela izostati, postavljamo sljedeća pitanja:

1. ministru vanjskih poslova gospodinu Gordanu Jandrokoviću

Je li Ministarstvo kojem je na čelu poduzelo bilo što da stranu javnost obavijesti o pravom stanju stvari u ovom 'slučaju', ako ni zbog čega drugog, onda zbog slike o Republici Hrvatskoj koja se stvara u stranoj javnosti. Hoće li poduzeti bilo što povodom izjave veleposlanstva Republike Italije kojom se prof. Matvejeviću nudi azil u zgradi veleposlanstva i je li to miješanje u unutarnja pitanja zemlje domaćina?  

2. predsjedniku Republike Hrvatske prof. dr. Ivi Josipoviću

Je li provjerio točnost informacije da je iz njegova ureda izjavljeno da je pravomoćna presuda prof. Predragu Matvejeviću 'svinjska'? Izjave činovnika Ureda predsjednika ne mogu se odvajati od uloge i položaja predsjednika Republike pa će neograđivanje od ovakve izjave štetiti prije svega teško stečenom ugledu samog predsjednika u stručnoj javnosti.

3. prof. Predragu Matvejeviću

Osobito sada, kada je imenovan posebnim izaslanikom predsjednika Republike, hoće li svojom izjavom prekinuti ovu histeričnu, fabriciranu trakavicu koja služi samo hranjenju egzaltiranih ega onih koji bez želje da se upoznaju s pravim stanjem stvari (činjenica) te pravnim aspektom ovog 'slučaja' neprestano govore pogrešno i tendenciozno tražeći kao starlete pet minuta slave, makar u sjeni osobe kojoj ni po čemu nisu dorasli", piše u priopćenju za javnost Udruge hrvatskih sudaca.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?