Novo iznenađenje

Senzacija u Wimbledonu: Lisicki izbacila Serenu Williams!

Serena Williams (1)
Screenshot youtube
01.07.2013.
u 17:37

U četvrtfinale je ušla i šesta nositeljica Kineskinja Na Li koja je nadjačala još jednu Talijanku, Robertu Vinci, sa 6:2, 6:0

Najbolja tenisačica svijeta Serena Williams ušla je kao velika favoritkinja u dvoboj s mladom Njemicom Sabine Lisicki. No, već je nakon prvih nekoliko gemova bilo jasno da će Amerikanka imati težak posao u osmini finala. Ispalo je još i gore, dogodilo se veliko tenisko čudo: Njemica je pobijedila sa 6:2, 1:6, 6:4, iako je Serena u odlučujućem setu povela s 3:0.

Prva četvrtfinalistkinja Wimbledona postala je Čehinja Petra Kvitova, osma nositeljica. Ona je do trijumfa nad Španjolkom Carlom Suarez Navarro sa 7:6 (5), 6:3 stigla nakon sata i 24 minute igre. Pobjednica Wimbledona iz 2011. godine u četvrtfinalu će se sučeliti s Belgijkom Kirsten Flipkens, koja je bila bolja od Talijanke Flavije Pennette sa 7:6 (2), 6:3.

U četvrtfinale je ušla i šesta nositeljica Kineskinja Na Li koja je nadjačala još jednu Talijanku, Robertu Vinci, sa 6:2, 6:0.

Osim talijanskih planova, u osmini finala raspršili su se i snovi Britanaca da bi njihova nada Laura Robson mogla postići nešto više od ulaska u drugi tjedan turnira. Bila je prva Britanka koja je u posljednjih 15 godina doživjela tu čast, no sve je ostalo na tome. Bolja od nje bila je Estonka Kaia Kanepi sa 7:6 (6), 7:5.

Estonka će se u četvrtfinalu sučeliti upravo s Lisicki, koja je postala najveća senzacija ovogodišnjeg Wimbledona, barem kad su tenisačice u pitanju.

>>Dodig se oprostio s Wimbledona: Ferrer bolji u četiri seta

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije