OSOBA GODINE 2012.

Sejdić i Finci obilježili Večernjakov pečat 2012.

Večernjakov pečat
23.03.2013.
u 11:30

Postali smo ‘zvijezde’ zbog nedogovora domaćih političara

Nemalo je bilo iznenađenje nazočnih na manifestaciji Večernjakova pečata u Mostaru, ali i gledatelja pred malim ekranima, te brojnih medija kada je predsjedatelj Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović proglasio da su Dervo Sejdić i Jakob Finci postali Osoba godine Večernjeg lista.

Zanimanje za BiH

Time su, formalno, prvi put i čitatelji i uredništvo Večernjeg lista napravili svojevrstan zaokret pa su za Osobu godine birali dvojac čija je kovanica postala i svojevrsna politička poštapalica. Naime, proteklo je čak četiri godine otkako je Sud u Strasbourgu donio presudu u ovome slučaju, a vlasti BiH je nisu ispoštovale. 
Jedan od dobitnika Jakob Finci je poručio kako su ga političari praktično izgurali u prvi plan time što nisu postigli dogovor.

“Zahvaljujem našim političkim liderima jer presuda nije provedena za što su najviše doprinijeli što smo mi večeras dobili nagradu. Bit ću više nego sretan ako ovo pitanje bude riješeno 11. travnja”, rekao je Finci. Drugi laureat, Dervo Sejdić je iskoristio prigodu na pozornici i poručio kako je ovo priznanje jasan signal da su čitatelji i uredništvo Večernjeg lista prepoznali njihov trud u interesu Bosne i Hercegovine.

Svjetionik BiH


“Ovo svjetlo će postati svjetionik prema Europi”, rekao je Sejdić. I sama činjenica da je predsjedatelj uručio priznanje dvojici sudionika važnog političkog procesa koji je preokrenuo BiH svjedoči o značenju koje je ovo pitanje imalo svih prijašnjih godina. Napose u protekloj godini kada su se lomila koplja oko provedbe ove presude koja je političare i cijelu državu BiH stavila pred kušnju izbora između blokade ili pak nastavka puta prema članstvu u Europskoj uniji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?