Dodik:

Šefu britanske diplomacije rekao da “glumi siledžiju”

Milorad Dodik
Dejan Moconja
19.05.2010.
u 14:35

On je rekao “neka on pokazuje mišiće na drugom mjestu, a ovdje ne trebaju mišići"

Predsjednik Vlade Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik iznio je jučer niz optužbi na račun novog ministra vanjskih poslova Velike Britanije Williama Haguea. - Ističući da se stranci “mnogo petljaju u odnose u BiH”, Milorad Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da “vidi i da ovaj novi britanski ministar vanjskih poslova, koji je rekao da u BiH treba pokazati mišiće, glumi siledžiju”.

On je rekao “neka on pokazuje mišiće na drugom mjestu, a ovdje ne trebaju mišići. Volio bih da vidim kakve to on mišiće ima”, naglasio je Dodik. Za strance je rekao da “u kontinuitetu pokušavaju da zadrže neke svoje aktivnosti u BiH, koja ima svoju strukturu i može funkcionirati i ne trebaju joj ‘takve siledžije koje pokušavaju s mišićima ovdje rješavati stvari’”.

U BiH se stvari, dodaje, moraju riješiti kompromisom i unutarnjim dogovorom, što on “zagovara, a odbacuje svake mišiće”. Milorad Dodik je bio revoltiran kako je rečeno izjavama nove britanske vlasti kako će pojačati odnos prema BiH i da se ta politika treba promijeniti, učvrstiti. Premijer RS-a poznat je po stavovima kako stranci trebaju napustiti BiH kako bi tek onda mogla normalno funkcionirati. Bio je protiv ostanka stranih sudaca i tužitelja u BiH i za ukidanje Ureda visokog predstavnika u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?