Malverzacije

Šef Albanaca u Zagrebu na sudu zbog 4 milijuna kuna

\'PXL_101104_661_daka\'
PIXSELL
09.07.2011.
u 11:18

Novi izbori za šefa zagrebačkih Albanaca održavaju se sutra, a ako Daka pobijedi, Albanci najavljuju pobunu.

Luigj Daka, predsjednik Vijeća albanske manjine u Zagrebu i kirurg u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici, mogao bi završiti na sudu zbog navodne pronevjere otprilike četiri milijuna kuna iz proračuna Grada Zagreba.

Policija je, neslužbeno doznajemo, završila krim-obradu na temelju prijave podignute prije tri godine te izvješće poslala nadležnom državnom odvjetništvu koje bi navodno trebalo podignuti optužnicu.

Da Daka, zadnjih šest godina šef Albanaca, radi po vrlo zanimljivoj metodi bilo je jasno još prije dvije godine kad je za Večernji list priznao da ne polaže račune 25-članom Vijeću, kao što bi trebao, i za to dao u najmanju ruku zanimljivo objašnjenje: "Zašto bih im govorio na što sam sve potrošio novac kad sam pošten čovjek, trebali bi mi vjerovati!"

Iz gradskog Ureda za kontrolu tada su upozorili da Vijeće Albanaca od 2007. do 2009. ne dostavlja Gradu račune kojima bi se dokazalo na što se troši novac. No, uzalud sve to, tvrde danas ogorčeni članovi Vijeća, kad Daka račune krije i dalje.

Nakon packe kontrolnog ureda i obavijesnih razgovora na policiji, šef Albanaca zadnje dvije godine malo je stao na loptu pa je početkom 2010. Gradu vratio oko 250 tisuća kuna, kako je napisao viška, a početkom ove godine oko 40 tisuća kuna koje su Albanci dobili od Grada. Dakini protivnici u Vijeću već godinama upozoravaju da na sjednice zove samo podobne pekare koje potkupljuje za male novce.

Novi izbori za šefa zagrebačkih Albanaca održavaju se sutra, a ako Daka pobijedi, Albanci najavljuju pobunu. Zatvorski kirurg jučer se nije odazivao na naše pozive.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?