slučajno uhićeni

Sedmorica uhićena zbog poticanja terorizma u Velikoj Britaniji

'Police officers wait outside Lambeth Palace before the arrival of Pope Benedict XVI in London September 17, 2010. London police said on Friday anti-terrorism officers had arrested five men suspected
'STEFAN WERMUTH'
06.07.2012.
u 13:50

Policija je u automobilu kojim su se koristili osumnjičenici pronašla eksplozivne naprave i vatreno oružje

Sedam muškaraca uhićeno je u Velikoj Britaniji zbog sumnje u terorizam. Muškarci su uhićeni nakon rutinske prometne kontrole nakon koje je policija u njihovim automobilima pronašla eksplozivne naprave i vatreno oružje. Svi su uhićeni početkom tjedna, a javnost je za njih doznala nakon što je jučer u Londonu uhićeno pet muškaraca i žena koji se sumnjiče za udruživanje zbog počinjenja terorističkih čina.

Uhićenje sedmorice muškaraca počelo je redovitom prometnom kontrolom kada je policija primijetila kako je automobilu koji je zaustavljen na autocesti u južnom Yorkshireu istekla polica osiguranja. Auto je zaplijenjen još 30. lipnja, a policija je u njemu tek naknadnom pretragom pronašla razno oružje nakon čega je potražila vozača, putnika i ostale osumnjičenike.

Trojica muškaraca uhićena su u utorak, trojica u srijedu, a jedan jučer. Sva sedmorica uhićena su zbog sumnje u organiziranje i poticanje na terorističke čine, javljaju svjetski mediji. Policija je nakon ispitivanja pretražila i njihove domove.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije