UN

Sedam osoba i islamskih organizacija iz FBiH - teroristi

terorizam
VL FOTO
06.02.2011.
u 17:30

Komentirajući ove navode, u Federalnoj upravi policije su kazali kako raspolažu popisom na kojem su imena 600 potencijalnih terorista

Sedam pojedinaca i islamskih organizacija iz FBiH nalazi se na listi terorističkih organizacija, koju su objavili Ujedinjeni narodi. Na listi organizacija i pojedinaca koji mogu biti prijetnja miru u svijetu nalazi se državljanin BiH Safet Durguti, koji posjeduje putovnicu izdanu u Travniku. Durguti je naveden među zaposlenima Islamske fondacije Al haramejn, koja se nalazi na listi UN-a.

Osim Durgutija, koji predaje i u medresi u Travniku, među suradnicima ove fondacije naveden je i Nadžib Ben Muhamed Ben Salem Al Vaz. Na listu je uvrštena i organizacija Al furkan, koja je registrirana u BiH kao udruženje građana pod nazivom Građanska asocijacija za podršku i prevenciju laži - Furkan. Organizacija Al furkan prestala je s radom odlukom ministarstava pravosuđa BiH i FBiH i ne postoji od prosinca 2008. godine. Na listi je i Bosanska idealna futura koja je ugašena 2008. godine. Među terorističkim organizacijama je i Taibah Internacional koja je registrirana u sarajevskom naselju Hadžići.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar bucalo
bucalo
18:12 06.02.2011.

ovo je dobro zoka, al ja mislim da se triba pisat u 7 organizacija svi su mudjosi i ima ih oko 7000 kolko i je uslo u biH u i tijekom rata

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?