RADMANOVIĆ:

SDS istupio iz platforme i zbog toga ne može ostati u koaliciji

Nebojša Radmanović
15.09.2013.
u 10:14

“Izvršni odbor je zaključio da je SDS istupio iz platforme sa SNSD-om i zbog toga mislimo da oni ne mogu ostati u koaliciji, ma koliko to otežalo borbu RS-a ovako tešku kako imamo sada”, rekao je jučer Radmanović

 

 

Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović rekao je da ova stranka ostaje pri ranijem stavu da će uvijek glasati za usklađivanje Ustava BiH s Europskom konvencijom o ljudskim pravima. Radmanović je dodao da ostaju pri stavu da izbor člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske ostaje neposredan, s tim da bi se mijenjalo da se bira jedan, a ne s jasnom nacionalnom odrednicom. “Nadamo se da i druge političke stranke iz Republike Srpske, koje su i ranije podržale ovaj stav, također, ostaju i dalje pri ovome”, rekao je Nebojša Radmanović jučer novinarima na Mrakovici nakon sjednice Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a, prenijela je agencija Srna. Pored ovoga, na sastanku je razgovarano i o cjelokupnoj političkoj situaciji u BiH.

Pitanje koalicije

Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović izjavio je da je Izvršni odbor podržao inicijativu predsjednika stranke Milorada Dodika za smjenu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića. “Ovdje nije riječ samo o Šaroviću. Izvršni odbor je zaključio da je SDS istupio iz platforme sa SNSD-om i zbog toga mislimo da oni ne mogu ostati u koaliciji, ma koliko to otežalo borbu Republike Srpske, ovako tešku kako imamo sada”, rekao je Radmanović nakon sjednice Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a na Mrakovci. On je dodao da Izvršni odbor traži od svojih zastupnika u Parlamentu BiH da odmah pokrenu smjenu Šarovića i svih drugih izabranih po ovom koalicijskom odnosu. Radmanović je naveo da je Izvršni odbor razmatrao i pitanje popisa stanovništva u BiH, a koje SNSD smatra veoma važnim za građane BiH.

Nacionalna pripadnost

“Pozivamo sve građane da se odazovu, izjasne i hrabro kažu koje su nacionalne pripadnosti, kojim jezikom govore i sve ostalo što se od njih traži”, rekao je Radmanović. On je rekao kako će na pitanja novinara danas odgovarati međunarodni tajnik SNSD-a i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?