IGOR RADOJIČIĆ

SDA bi moga izaći iz \"šestorke\"

radojicic
VL FOTO
11.05.2012.
u 09:40

Radojičić je ponovio kako se SDA trenutno ponaša kao opozicija

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić rekao je da je usložnjavanje odnosa između SDA i SDP-a novi momenat u Federaciji BiH zbog čega ne treba isključiti opciju da umjesto šestorke na nivou Vijeća ministara BiH ostane petorka.
        
\"Ti odnosi su u silaznoj putanji i zbog toga se sve više stvari kompliciraju, što može rezultirati različitim scenarijima. Možemo dobiti potpuno nefunkcionalnu vlast u Federaciji, a na nivou Vijeća ministara BiH ne bih isključio opciju da tu ostane petorka, jer se SDA trenutno ponaša kao opozicija\", rekao je Radojičić za današnje \"Nezavisne novine\".
        
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske rekao je da je SDA, radi konfrontacije sa Srpskom, namjerno odbila amandmane na Ustav Srpske koje traže EU i Vijeće Europe.
                

On je rekao da je još u fazi procjene da li postoji optimalano ozračje za najavljeni sastanak šestorke u Bruxellesu.
        

 \"Ukoliko bi se u idućim danima situacija otkotrljala na lošu stranu,  da nema dogovora oko presude iz predmeta `Sejdić-Finci` ili da se uopšć ne dogodi sastanak šestorke, mislim da bi u tom slučaju ozračje bilo loše, svi bi bili u predizbornom raspoloženju, i ne znam da li bi onda takav sastanak imao smisla, i to bi onda bilo uvod u neki Bruxelles\", rekao je Radojičić.
        
 Prema njegovim riječim, ako ne bude dogovora i Bruxellesa, onda će fokus biti na izborima i tek onda poslije njih u listopadu će se moći razgovarati o drugim temama.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?