majka traži pravdu

Saudijski propovjednik na sudu, brutalno mučio kćer do smrti

zlostavljana saudijka (1)
Screenshot Youtube
05.02.2013.
u 16:22

Lama Al-Ghamdi primljena je u bolnicu u ožujku nakon što je pretrpjela brojne ozljede uključujući islomljena rebra, smrskanu lubanju, opekline i modrice.

U Saudijskoj Arabiji raste nezadovoljstvo zbog slučaja 5-godišnje djevojčice koja je umrla nakon što ju je navodno tukao i mučio njezin otac, za kojeg aktivisti tvrde da je islamski propovjednik, javlja CNN.

Lama Al-Ghamdi primljena je u bolnicu u ožujku nakon što je pretrpjela brojne ozljede uključujući islomljena rebra, smrskanu lubanju, opekline i modrice. Od ozljeda je preminula u listopadu. Otac djevojčice Fayhan Al-Ghamdi optužen je da je mučio djevojčicu te je suđenju zbog zločina koji su doveli do njezine smrti, potvrdila je jedna od aktivističkih udruga koju podupire vlada.

- Moje dijete je mrtvo, i sve što želim je pravdu, da mogu zatvoriti oči znajući da nije uzalud umrla - kazala je majka preminule djevojčice Syeda Mohammed Ali za CNN.

Al-Ghamdi je islamski propovjednik popularan u Saudijskoj Arabiji zbog svojih televizijskih nastupa. Neki mediji izvijestili su da je Al- Ghamdiju određeno plaćanje ''krvavog novca'' zbog smrti kćeri, dok drugi tvrde da je pušten iz zatvora. međutim, aktivist kojeg podupire vlast Mohammed Almadi kazao je za CNN da je otac u zatvoru već osam mjeseci te da je optužen za mučenje koje je dovelo do smrti njegove kćeri.

Neki mediji pisali su i da je djevojčica silovana, no njezina majka to je opovrgnula iako je kazala da je njezin otac palio rektum djevojčice.

Aktivisti za ljudska prava zabrinuti su jer su sudovi u Saudijskoj Arabiji često blagi prema muškim zolstavljačima te smatraju da bi se to moglo dogoditi i u ovom slučaju.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?