Silovao se

Saudijski kralj poništio kaznu bičevanjem ženi koja je vozila auto

saudijka
AFP/Pixsell
29.09.2011.
u 08:28

Vijest je navodno, iako nije službeno potvrđeno, objavila na tweeteru saudijska princeza Amira.

Saudijski kralj Abdullah poništio je odluku suda kojom se vozačica autoobila kažnjava sa 10 udaraca bičem, javljaju agencije. Ovu je vijest navodno, iako nije službeno potvrđeno, objavila na tweeteru saudijska princeza Amira. 

Podsjetimo, žena po imenu Shema osuđena je na kaznu bičevanjem jer je suprotno zakonskim propisima vozila automobil u gradu Jeddahu u srpnju ove godine. Zanimljivo je i kako je kazna izrečena dva dana nakon što je kralj objavio kako će žene prvi puta moći glasati na izborima 2015. godine

" Hvala Bogu, bičevanje Sheme je otkazano. Hvala našem voljenom kralju. Sigurna sam da će sve saudijske žene biti vrlo sretne.", tweetala je navodno princeza Amira al-Taweel, supruga saudijskog princa Alwaleeda bin Talala.

Dvije druge žene optužene za isti "kriminalni čin" trebale bi se pojaviti pred sudom do kraja godine.

U posljednje vrijeme sve više žena sjeda za upravljače automobila kako bi izvršile pritisak na monarhiju da izmjeni sporne zakone. U Saudijskoj Arabiji naime prema njihovom tumačenju islamskog zakona žena mora dobiti dozvolu uškog člana obitelji kako bi mogla sudjelovati u javnom životu.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije