Naslovnica Svijet

Saudijska Arabija izgradit će gradove samo za žene

Izgradnja takvog grada trebala bi početi iduće godine. Očekuje se da će se u općini u gradu Hafufu na istoku zemlje kreirati oko 5000 radnih mjesta za žene u tekstilnoj farmaceutskoj i prehrambenoj industriji.
13. kolovoza 2012. u 08:41 0 komentara 3 prikaza
muslimanka, burka
Foto: Reuters/PIXSELL

Saudijska Arabija izgradit će grad samo za žene, te tako ženama ponuditi više mogućnosti za karijeru bez kršenja šerijatskog zakona, piše Russia Today.

Izgradnja takvog grada trebala bi početi iduće godine. Očekuje se da će se u općini u gradu Hafufu na istoku zemlje kreirati oko 5000 radnih mjesta za žene u tekstilnoj,  farmaceutskoj i prehrambenoj industriji. Žene će biti na menadžerskim pozicijama i radnim mjestima u proizvodnji. Šerijatski zakon u Saudijskoj Arabiji dopušta ženama da rade ukoliko ne zanemaruju svoju osnovnu dužnost, brigu za kućanstvo. U stvarnosti 15 posto žena su radna snaga.

Vlast je ove godine već počela stavljati žene na mjesta u prodaji u inozemnim trgovinama, postupno zamjenjujući muške radnike na mjestima prodavača rublja, kozmetike i parfema.

 

 

 

 

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.