američki dužnosnici:

'Satelit Sjeverne Koreje nekontrolirano se vrti u orbiti'

raketa sojuz (1)
AFP/PIXSELL
13.12.2012.
u 09:36

Rusija se također pridružila zemljama koje su osudile lansiranje i pozvala ostale zemlje da se suzdrže od povećavanja tenzija

Objekt koji je Sjeverna Koreja poslala u svemir u srijedu "nekontrolirano se počeo vrtjeti" dok kruži u Zemljinoj orbiti, kazali su američki dužnosnici za NBC News i dodali da još uvijek nisu u mogućnosti utvrditi što je namjena svemirskog objekta.

Podsjetimo, Sjeverna Koreja objavila je da je uspješno lansirala raketu dugog dometa koja je nosila meteorološki satelit. Potez je izazvao osudu UN-a i brojnih zemalja. Smatra se da se radi o prikrivenom testiranju lansiranja projektila.

Bijela kuća u srijedu je osudila lansiranje nazvavši ga iznimno provokativnim činom koji prijeti regionalnoj sigurnosti i krši rezoluciju UN-a. Rusija se također pridružila zemljama koje su osudile lansiranje i pozvala ostale zemlje da se suzdrže od povećavanja tenzija.

>> Sjeverna Koreja lansirala raketu, SAD: To je provokativan potez

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?