Presuda

“Sandžački sjekač” za 25. masakr nožem dobio šest godina zatvora

sead
VL FOTO
08.05.2010.
u 13:32

U Njemačkoj je bio također osuđen 6 godina zatvora zbog ukupno sedamnaest napada nožem

Sead Šećerović (25) iz Novog Pazara, poznatiji kao “sandžački sjekač”, osuđen je na šest godina zatvora i psihijatrijsko liječenje zbog pokušaja ubojstva mladića Miltijadesa Bećirbegovića, presuda je Županijskog suda u Sarajevu.

Nije bilo dokaza da je izmasakrirao i stariju Sarajku Ratku Kos pa za to nije ni suđen. Šećerović je 20. rujna prošle godine, u naselju Mojmilo, napao mladića i ubo ga nožem, prvo u vrat, a zatim četiri puta u leđa, nanijevši mu ozljede opasne po život. Osumnjičeni manijak je tijekom suđenja priznao djelo, a odbrana je tvrdila da je riječ o psihičkom bolesniku. Stoga mu je, uz kaznu, određena i mjera psihijatrijskog liječenja.

Inače, nakon izdržavanja ove kazne, Šećerović će biti izručen Srbiji, gdje će mu biti suđeno za isto kazneno djelo. Naime, u rodnom Novom Pazaru ima sedam napada nožem, zbog čega je pravosuđe Srbije od BiH zatražilo njegovo izručenje Šećerović je u Njemačkoj već odležao šestogodišnju kaznu zatvora zbog 17 sličnih napada nožem.

Po odsluženju kazne on se vratio u Novi Pazar gdje je nastavio nožem bez razloga nasrtati na stanovnike. Njegova pojava, tada još kao nepoznatog “Džeka Trosjeka”, izazvalo je veliki strah među lokalnih stanovništvom, a najveća histerija zahvatila je Crnu Goru nakon što je objelodanjeno da se on nalazi u toj zemlji i da ga policija traži zbog serije brutalnih napada nožem. Čim je MUP Srbije objavio tjeralicu počele su da kruže informacije da je Šećerović viđen u Podgorici i Rožaju.

Novopazarski manijak postao je top-tema zbog širenja straha među građanima, a policija je čak uhitila radijskog novinara Dušana Vujovića, koji je ‘u šali’ objavio informaciju da je napadač viđen u Baru. Priče o manijaku postale su legenda, a policija je zaprimila na stotine prijava da je viđen u nekim od gradova u Crnoj Gori.

Histerija je trajala mjesec dana, a onda su u Sarajevu na identičan način izbodeni Bećirbegović i Ratka Kos. Napadač je odgovorao manijakovu opisu, a uhićenje je uslijedio u jednom kafiću, nakon dojave gostiju koji su u medijima prepoznali njegovu fotografiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?