novi proces?

Sanaderu produljili istražni zatvor, ali su ga zamijenili jamčevinom

sanader - sud (1)
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/6
10.12.2011.
u 10:06

Bivšem premijeru će se po izlasku iz zatvora oduzeti putovnica, a svakog prvog ponedjeljka u mjesecu mora se javljati sudcu istrage

Ivi Sanaderu produljen je istražni zatvor koji će biti zamijenjen jamčevinom u iznosu od 12,4 milijuna kuna, odlučilo je Optužno vijeće zagrebačkog Županijskog suda. Kada se ispune svi uvjeti i zalozi za nekretnine koji će osigurati da jamčevina bude isplaćena Sanader će biti pušten iz istražnog zatvora.

Bivšem premijeru će se po izlasku iz zatvora oduzeti putovnica, a svakog prvog ponedjeljka u mjesecu mora se javljati sudcu istrage.

Sanader je jutros doveden na zagrebački Županijski sud kako bi se na Optužnom vijeću razmotrio zahtjev USKOK-a za određivanje istražnog zatvora.

Ustavni sud Sanaderu je ukinuo pritvor u kojem je bio tijekom istrage u slučaju Fimi medije nešto malo manje od pet mjeseci.

USKOK je jučer podigao optužnicu u tom slučaju u kojemu su optuženi Sanader i njegova bivša stranka HDZ. Obzirom na ukinuće Ustavnog suda postoje različita pravna tumačenja slučaja. Prema jednom odluka Ustavnog suda obvezujuća je i nakon podizanja optužnice, a prema drugom riječ je o novoj procesnoj situaciji.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije