Slučaj INA - MOL

Sanaderu potvrđena optužnica za primanje mita od MOL-a

'03.11.2011., Zagreb - Sudjenje za ratno profiterstvo bivsem premijeru RH Ivi Sanaderu na Zupanijskom sudu.  Photo: Boris Scitar/PIXSELL'
'Boris Scitar/PIXSELL'
Autori: ija, luc
07.11.2011.
u 11:37

Optužnica je potvrđena na optužnom vijeću kojim je predsjedala sutkinja Jasna Smiljanić. USKOK je predložio da se ta optužnica spoji s optužnicom za Hypo, o čemu će se odlučiti naknadno

Optužnica za slučaj Ina – MOL u postupku protiv Ive Sanadera potvrđena je na optužnom vijeću kojim je predsjedala sutkinja Jasna Smiljanić. USKOK je predložio da se ta optužnica spoji s optužnicom za Hypo, o čemu će se odlučiti naknadno.

U 8.30 sati Ivo Sanader stigao je na Županijski sud u Zagrebu koji se o optužnici očitovao iza zatvorenih vrata.

Optužnicu protiv Sanadera za primanje mita od MOL-a USKOK je, podsjetimo, podignuo potkraj rujna. U njoj ga se tereti da je kao predsjednik Vlade početkom 2008. godine, u Zagrebu i Budimpešti s predsjednikom uprave MOL-a Zsoltom Hernadijem dogovorio da će za mito od 10 milijuna eura poduzeti sve da se upravljanje Inom prepusti Mađarima.

>>Ježić: Sanader više nije bio premijer pa sam mogao reći ne

USKOK tvrdi da je Sanader iskoristio čelnu poziciju u Vladi kako bi utjecao na to da se izmijeni dioničarski ugovor, i to tako da se Hrvatska obvezala prepustiti MOL-u prevladavajući utjecaj u Ini, a usto se još i išlo na izdvajanje plinskog biznisa. Tužitelji u optužnici tvrde da je Sanader bio svjestan da se time šteti interesima Hrvatske, ali je svejedno utjecao na to da se dogovor s Hernadijem provede, pa su ugovori zaključeni 30. siječnja 2009.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?