mora se javljati

Sanader se ispričao sutkinji zbog polusatnog kašnjenja

ivo sanader (1)
Goran Stanzl/Pixsell
02.01.2012.
u 09:28

U uvjetima jamstva za puštanje iz istražnog zatvora jedna od obveza bila je da se Sanader svakog prvog ponedjeljka u mjesecu točno u 9 sati javi sucu istrage. Obaveza ostaje.

Ivo Sanader točno u 9 sati trebao se javiti sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu. Nije došao na vrijeme. Njegov odvjetnik Goran Suić ulazeći na sud kazao je da će Sanader doći svaki trenutak i da ne kasni.

Međutim, u uvjetima jamstva za puštanje iz istražnog zatvora jedna od obveza bila je da se Sanader svakog prvog ponedjeljka u mjesecu točno u 9 sati javi sucu istrage.

U 9.28 sati Sanader je ipak stigao na sud.

Na upit zašto kasni, Sanader je kazao: "S odvjetnikom sam se koordinirao da dođemo zajedno."

Po izlasku sa suda Sanader je kašnjenje obrazložio manjim problemom s autom kojeg je imao njegov odvetnik Suić. Kazao je da su se i on i odvjetnik ispričali sutkinji zbog kašnjenja  te ostaje obaveza javljanja svakog prvog ponedjeljak u mjesecu.

Za razliku od njega, koji je kasnio pola sata, Vladimir Šelebaj koji ima obvezu javljati se sucu istrage svaki ponedjeljak u mjesecu, na sudu je bio nekoliko minuta prije devet sati.

Sanader je, podsjetimo, sredinom prosinca pušten da se brani sa slobode. Kao uvjet za njegovo puštanje prihvaćena je jamčevina od 12,6 milijuna kuna u nekretninama i gotovini, te je bivši premijer predao putovnicu uz obećanje da neće bježati. Obećanje se odnosi i na obvezu da ostane u mjestu prebivališta te da ga ne napušta bez dozvole suca istrage.

U slučaju kršenja danog obećanja Sanader će se vratiti u Remetinec.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?