Donesena odluka

Sanader: Neću davati nikakve političke izjave ni intervjue

ivo sanader, franz simon hasslinger (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
16.12.2011.
u 11:59

Kad dođem doma prvo ću poljubiti ženu i kćer, izjavio je Sanader nakon izlaska iz Remetinca.

Ivo Sanader nešto prije 16 sati izašao je iz Remetinca.

- Zahvalan sam prijateljima koji su jamčili za mene. Prijateljstvo nikad ne bih iznevjerio. Tek danas počinjemo s pravim radom, zahvaljujem svom odvjetničkom timu. Želim dokazati nevinost pred hrvatskim pravosuđem. Želim se zahvaliti svim ljudima koji su mi slali izraze potpore, kazao je.

- Kad dođem doma prvo ću poljubiti ženu i kćer.

- Neću davati nikakve političke izjave, niti intervjue. Sve što trebate pitajte moje odvjetnike, kazao je okupljenim novinarima.

Nešto ranije,  na sjednici optužnog vijeća Županijskog suda u Zagrebu,  Ivo Sanader obećao je da neće bježati te je predao putovnicu čime su bili ispunjeni svi uvjeti za njegovo puštanej da se brani sa slobode. 

Sanader je prvo jutros otišao na suđenje na Županijski sud, a potom u 13 sati na sjednicu optužnog vijeća Županijskog suda, a potom je s policijskom pratnjom u 14.20 sati krenuo prema Remetincu.

Devčić: Prekrši li obećanje Sanader će biti vraćen u istražni zatvor
– Sve su pretpostavke ostvarene i papiri sada idu prema Remetincu. Sve je samo stvar formalnosti, što traje sat do dva – kazao je glasnogovornik suda Krešimir Devčić ranije danas i dodao da će, prekrši li Sanader dano obećanje, jamčevina biti zamijenjena vraćanjem u istražni zatvor. Pobjegne li, jamčevina postaje vlasništvo države. Sanader ne smije napuštati Zagreb. To nije dodatna mjera opreza, nego dio obećanja jer je tako propisano Zakonom o kaznenom postupku u kojem piše da optuženi ne smije napuštati mjesto boravka bez dozvole suda.

Optuženi Sanader pred optužnim se vijećem očitovao da neće bježati te da će se svakog ponedjeljka javljati istražnom sucu. Predao je putovnicu, a provedena je i jamčevina.

Optužnom vijeću prethodila je odluka Vrhovnog suda uz podatak da je jamčevina od 12,4 milijuna kuna položena čime su ispunjeni svi uvjeti da Sanader izađe iz pritvora u kojem je bio proteklih pet mjeseci te da se u USKOK-ovim predmetima brani sa slobode.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?