Dan nakon pucnjave

“Samo sam tražio da se skloni od mene i prijatelja”

Pucnjava
19.07.2013.
u 09:14

Osumnjičeni za pokušaj ubojstva Damir Vašiček zvani Vilko brani se šutnjom

“Što ću ja sjediti s klošarem. Fino sam mu rekao da neću s njim u društvo, a on opet sjeo do nas trojice dok smo pili kavu na benzinskoj crpki Gazprom, na sjevernom izlazu iz Mostara, gdje on svake noći parkira auto, valjda da ga netko ne ošteti. I nakon toga je ostao pa sam ga pozvao vani i rekao mu da se kloni nas, ali je on opet po svome, da bi me na kraju udario u obraz. Na to sam skočio i udario ga više puta, od toga jednom i glavom.

Nisam narkodiler

Od njega me je uspio otrgnuti jedan od dvojice prijatelja, a što je ovaj iskoristio i izvukao pištolj koji sam ranije vidio. Dva puta je opalio i pogodio me u potkoljenice. Nakon toga je izišao na glavna vrata, a ja na sporedna”- navodi Dženan Demirović (31) iz Mostara, dan nakon što je ranjen u okršaju s vršnjakom Damirom Vašičekom zvanim Vilko, koji je prije tjedan dana izišao iz zatvora u kojem je bio zbog dilanja droge. Trebao je biti i dulje, ali ga je ranije pomilovao Živko Budimir, predsjednik FBiH. - I tada sam mu rekao da me se kloni. Njegovo društvo mi nije potrebno. Moji su bogati još od prije rata i ne trebaju mi problemi. Dosta mi je bilo što su me ranije povezivali, ali sam oslobođen svake sumnje jer nije bilo nijednog dokaza protiv mene. Nisam nikakav narkodiler, iako mi to neki mediji uporno stavljaju pokraj imena - zaključuje Demirović, koji je, sudeći po ozljedama, imao iznimnu sreću u ovom okršaju. S druge strane, za pokušaj ubojstva osumnjičeni Vašićek se i jučer branio šutnjom.

Vidna modrica

Ispod lijevog oka je imao vidnu modricu, najvjerojatnije od udarca glavom, a brojne lakše ozljede je vjerojatno imao po čitavom tijelu. Za privođenje na saslušanje kod tužitelja Mirka Milićevića imao je odjeću na glavi, a ispred su ga čekali uznemireni roditelji. - Damir Vašiček je višestruko osuđivana osoba u kratkom vremenskom periodu i trebao se nalaziti na izdržavanju kazne, međutim, nezakonitim pomilovanjima, puštanjima na uvjetnu slobodu i smanjivanjima kazne, on se od početka mjeseca nalazi na slobodi, nakon čega je sudjelovao u oružanom incidentu i ugrožavanju sigurnosti građana Mostara - naveli su iz Tužiteljstva BiH gdje još vode istragu protiv Živka Budimira.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije