Mary Ann Hennessey

Sada je pravo vrijeme da se zatraži mišljenje Venecijanske komisije

Hennessey
VL FOTO
14.03.2012.
u 10:17

Zbog toga će, kaže Hennessey, morati doći do kompromisa, kako bi se prihvatilo da u budućnosti Predsjedništvo BiH nema etnički predodređene članove

Pravi problem oko presude Sejdić -Finci je što se ne traži samo uklanjanje nekoliko riječi \"Srbi, Hrvati, Bošnjaci\", već razumijevanje cijelog bh. društva da moć države ne može biti podijeljena samo između tri konstitutivna naroda, već da pripada svim ljudima u BiH, izjavila je šefica Ureda Vijeća Europe u BiH Mary Ann Hennessey.

Zbog toga će kaže ona morati doći do kompromisa, kako bi se prihvatilo da u budućnosti Predsjedništvo BiH nema etnički predodređene članove.

\"Sada bi moglo biti pravo vrijeme da se zatraži mišljenja Venecijanske komisije za nekoliko realističnih opcija koje bi mogle biti osnova za kompromis\", rekla je šefica Ureda Vijeća Europe.

Ukoliko bi Hennessey davala prijedlog, bilo bi to da se razmotri mogućnost faznog pristupa, usvajajući sada rješenja koja bi implementirala presudu i uspostavljajući vremenski raspored i institucionalni proces za sljedeću fazu ustavnih reformi umjesto čekanja na nove rokove da ih nametne proces europskih integracija ili međunarodna zajednica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?