Nikola Špirić

SAD zabrinut za situaciju u BiH

spiric
VL FOTO
25.09.2011.
u 10:57

Špirić je izrazio nadu da će lideri političkih stranaka na sastanku u ponedjeljak pronaći odgovore na neka od pitanja koja su zakočila euroatlantski put BiH.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr Nikola Špirić imao je niz sastanaka s visokim službenicima u Washingtonu, koje je informirao o ekonomskoj i političko-sigurnosnoj situaciji u BiH. Špirić je izrazio nadu da će lideri političkih stranaka na sastanku u ponedjeljak, 26. rujna pronaći odgovore barem na neka od pitanja koja su zakočila euroatlantski put BiH.

Razgovarao je s kongresmenom Danom Burtonom, prvom zamjenicom pomoćnika američkog državnog tajnika Tinom Kaidanow, zamjenikom pomoćnika ministra obrane SAD-a Celest Volander. Također, imao je sastanak u Bijeloj kući sa službenicima Vijeća za nacionalnu sigurnost. Sugovornici su izrazili zabrinutost za situaciju u BiH, ali i očekivanje da će institucije vlasti na svim razinama poduzeti dodatne napore kako bi otkočili procese, te da će pregovori o konstituiranju vlasti biti uspješno završeni.

Izrazili su velika očekivanja i u vezi s ispunjenjem uvjeta za dobivanje statusa kandidata na europskom putu, kao i rješavanjem pitanja nepokretne vojne imovine u svrhu daljnjeg unaprjeđenja reforme obrane.

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
13:59 25.09.2011.

Pa BiH ne treba dobiti status kandidata u EU dok se ne demokratizira i dok se ne rijesi radikalnog islamizma.

KR
krtica
18:53 25.09.2011.

Sve dotle dok Kuran vlada u BiH nema kandidature za EU. Sloboda, demokracija, ravnopravnost - najprije.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?