Sjeverna Koreja:

SAD je u dometu naših nuklearnih bombi, izbrisat ćemo ga sa zemlje

Kim Jong-un
Reuters/PIXSELL
27.02.2013.
u 10:03

Sjeverna Koreja upozorila je da je SAD sada u dometu njezinih raketa i nuklearnih bombi te dodala da se sada može braniti od stranih agresora

Sjeverna Koreja upozorila je da je SAD sada u dometu njihovih raketa i nuklearnih bombi te dodala da se sada može braniti od stranih agresora, piše Yonhap.

U članku koji je objavio propagandni portal Uriminzokkiri piše da SAD ne smije misliti da je siguran samo zato što je na drugom kraju Tihog oceana.

Narod i vojska izbrisat će SAD s lica zemlje

Naglašavaju da će, ako SAD nastavi s pokušajima gušenja Sjeverne Koreje neprijateljskom politikom, njihova vojska i narod izbrisati SAD s lica zemlje.

Nije izričito rečeno koju to politiku SAD ne smije nastaviti, ali Pyongyang je ranije priopćio da će se svaki potez u smjeru još žešćih sankcija smatrati "ratnim potezom".

U članku piše da SAD, umjesto da uči iz poraza u Korejskom ratu koji je trajao od 1950. do 1953., nastavlja s nastojanjima za invaziju na Sjever. Sjeverna Koreja već neko vrijeme tvrdi da ima načina za udar na SAD, a prošle godine promijenila je ustav kako bi objavila da je nuklearna sila, iako joj taj status međunarodna zajednica još službeno nije potvrdila.

>>Sjeverna Koreja ponovo napada: Nuklearni plamen guta i Obamu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?