POSUŠJE

Sa skupa darovatelja krvi otjerani platformaši

darivanje krvi
VL FOTO
19.06.2011.
u 17:27

Nakon desetak minuta druženja s darovateljima krvi, Jurišić, Čamber i Kvesić napustili su skup.

Papir, kažu, trpi svašta. Međutim, teško bi mogao otrpjeti sve uvrede koje su na susretu dobrovoljnih darovatelja krvi Federacije BiH upućene predstavnicima platformaša Vjekoslavu Čamberu, Viktoru Kvesiću i predsjedniku HSP-a dr. Zvonki Jurišiću.

Na susretu dobrovoljnih darovatelja krvi trebao je biti i potpredsjednik FBiH Mirsad Kebo, a kada se voditelj ispričao zbog njegova nedolaska, počele su uvrede i negodovanja u stilu “što će nam” i “je li opet otišao po svoje navijače”, aludirajući na nerede koje su Horde zla napravile u Širokom Brijegu prije više od godinu dana. Očito je da su “popili krv” darovateljima krvi koji su potom počeli vrijeđati Jurišića, Čambera i Kvesića. Neki su odmah po njihovu dolasku demonstrativno napustili druženje, a drugi su nastavili s uvredama, a obraćanje Vjekoslava Čambera bilo je uz povike: “Skinite mu mikrofon”. Jedan od sudionika skupa kasnije je i uzeo mikrofon.

“Vi ste danas naši gosti. Ovo nije zbog vas i ne bojte se. Želim vam ugodan boravak ovdje, kod nas u Hercegovini”, obratio se ovaj “nepoznati govornik” gostima, Bošnjacima, a potom i HSP-ovom trojcu nazvavši ih izdajnicima i uputivši im još niz pogrdnih riječi. Nakon desetak minuta druženja s darovateljima krvi, Jurišić, Čamber i Kvesić napustili su skup.

“Nama nije prijavljen nikakav incident. Ako je nešto bilo, mi ćemo podnijeti prijavu”, kazali su nam u policiji.

Inače, na skupu je bilo više od 200 humanitaraca. “Ovo je skup ljudi čiji život ne poznaje nikakve granice i stranke jer su tu humanitarci s oko 40 darivanja krvi u prosjeku”, kazao je Branko Leko, predsjednik Crvenog križa BiH.

Na razini Federacije BiH, u županijama i općinama održano je čak 350 akcija s oko 15.000 odziva, a ukupno je darivao više od 17 tisuća doza krvi za bolesne. Dodijeljen je i zlatni znak onima koji su krv darivali stotinu puta, te 50 doza. Među njima je i Senad Karaica iz Breze i rekorder Enver Tuikić koji je već dobio zahvalnicu a krv je darivao, vjerovali ili ne, čak 147 puta.

Ključne riječi

Komentara 2

Smiljan Šokić
20:03 19.06.2011.

Skoro sam bez riječi. Kad ovo naprave \"humanitarci\", što je sa ostalima. Žalosno je unositi politiku u ovaj prostor.

CI
cinbenik
18:17 19.06.2011.

I Isus je izgleda bio platformas,pa su ga Zidovi ovako izvizdavali i pljuvali,a sada ga svi slavimo.Naka se svatko preposna jeli Zidov ili Isus mada mjesto radnje jasno pokazuje tko je\" izabrani narod\".Mogu samo reci bezobrazni su od pocetka parvljenja Hrvatske drzave za sto su ispastali svi Hrvati,a pogotovo Hrvati Bosne.Ja cu im i oprostiti ali nas otac,nebih rekao.Oprosti im jer neznaju sta cine.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?