U MAJČINOM SELU

S nestrpljenjem se očekuju otvoreni treninzi

Vatreni
30.05.2013.
u 10:22

Četvrtu reprezentaciju svijeta s izbornikom Igorom Štimcem primio je ravnatelj Majčinog sela fra Svetozar Kraljević

Jučer su izbornik Igor Štimac i hrvatski reprezentativci posjetili Majčino selo u Bijakovićima, Ustanovu za odgoj i skrb siromašne djece, te mladeži i one koji su u Domovinskom ratu ostali bez roditelja.

Krunice za reprezentativce

Četvrtu reprezentaciju svijeta s izbornikom Igorom Štimcem primio je ravnatelj Majčinog sela fra Svetozar Kraljević. O tom susretu fra Svetozar je za naš list kazao:

- Informirao sam ih kako je Majčino selo nastalo u ratu i da je to korekcija nekih društvenih zbivanja nastalih kada su obitelji stradavale u našim krajevima. Reprezentativci su se vrlo lijepo družili s našom djecom u vrtiću i odraslima. Prošli smo kroz čitavo Majčino selo. Svratili smo u dvoranu. Oni su sinoć u dvorani gledali kazališnu predstavu “Qvo vadis fili”, u kojoj glumi veliki broj štićenika Majčina sela. Bili su i kod momaka u Majčinom selu i od njih su dobili svi po krunicu, po narukvicu i mozaik, koji oni sami prave u okviru kućne radinosti, kazao nam je fra Svetozar Kraljević.

Na kraju, doznali smo kako su izbornik Igor Štimac i reprezentativci Hrvatske najavili donaciju za Majčino selo. Reprezentacija Hrvatske u petak bi trebala održati otvoreni trening u Mostaru, pa će navijači te vrste diljem Hercegovine imati prigodu na djelu vidjeti svoje ljubimce. Još za vrijeme prvih dana boravka Štimčevih izabranika u Međugorju treninge su pohodili brojni navijači iz cijele Hercegovine.

Oduševljenje

Ljubitelji nogometa iz svih dijelova Hercegovine nastojali su iskoristiti prigodu da na “druženju” s loptom vide neke od najboljih hrvatskih nogometaša. Posebno su pojavom reprezentativaca bili oduševljeni brojni mališani, koji koriste svaku prigodu za susret s nekim od svojih idola. Naravno, ni oni stariji nisu izuzetak. Skupina njih iz Mostara na zadnjem treningu je izvjesila navijačke zastave i pozdravila igrače. S nestrpljenjem će dočekati otvoreni trening u Mostaru (petak u 18 sati). Trening u Širokom održava se dan kasnije. Vremenska prognoza za te dane nije sklona navijačima, najavljena je kiša, ali ne treba ni sumnjati u dobar odziv navijača.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije