još četiri dana

S. Koreja zbog lošeg vremena neće danas lansirati raketu

sjeverna koreja
Reuters/PIXSELL
12.04.2012.
u 08:23

Vremenski uvjeti su loši i već je prošlo vrijeme najavljenog lansiranja pa do lansiranja rakete vrlo vjerojatno neće ni doći, kazao je izvor iz sjevernokorejske vlade

Sjeverna Koreja, čini se, neće danas lansirati raketu dugog dometa za koju tvrde kako će poslužiti za lansiranje satelita u orbitu. Prvog od pet najavljenih dana mogućeg lansiranja rakete vremenski uvjeti urotili su se protiv Sjeverne Koreje i sprječavaju lansiranje, prenosi Klix.ba.

- Vremenski uvjeti su loši i već je prošlo vrijeme najavljenog lansiranja pa do lansiranja rakete vrlo vjerojatno neće ni doći - kazao je neimenovani izvor iz sjevernokorejske vlade.

Iako se lansiranje možda neće dogoditi danas Sjeverna Koreja ostavila si je vremena za lansiranje rakete koja može dosegnuti i udaljenosti od 6700 kilometara noseći bojevu glavu od 1000 kilograma. Iako tvrde kako će im lansiranje, koje se može očekivati do ponedjeljka, omogućiti da u čast 100. rođendana tvorca Sjeverne Koreje Kim il-Sunga svom narodu podare satelit u orbiti, svijet strahuje kako je lansiranje satelita zapravo krinka za balističko testiranje rakete koja bez problema može dosegnuti SAD.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?