Mostar

‘S entuzijazmom se može mnogo toga napraviti...’

Donacija
Stojan Lasić
26.06.2012.
u 09:37

Šest šlepera osigurano je za dvije bolnice u kojima se nalaze hidraulički kreveti, inkubatori, ultrazvučni aparati, invalidska kolica, i dr.

Međunarodna udruga vozača motocikala Eurobiker donirala je jučer više stotina tisuća maraka vrijednu medicinsku opremu dvijema mostarskim zdravstvenim ustanovama Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i Regionalnom medicinskom centru “Dr. Safet Mujić”.

Vrijedna donacija

Po riječima voditelja Eurobikera u BiH Srećka Borasa, ujedno i zastupnik u Zastupničkom domu FBiH, te koordinatora ove humanitarne akcije, o vrijednosti donacije govori činjenica da je oprema u Mostar prevezena u šest šlepera, a radi se o hidrauličkim krevetima, inkubatorima, ultrazvučnim aparatima, trasnfuziološkim aparatima, invalidskim kolicima, posteljini, rublju i drugoj potrošnoj medicinskoj opremi. Donaciju su prikupili Eurobikeri Njemačke, pod pokroviteljstvom bivšeg upravitelja EU za Mostar Hansa Koschnicka. - Isporuka je dogovorena što je kome potrebnije, tako da su dva šlepera isporučena za SKB Mostar, a četiri za RMC Safet Mujkić, kazao je Boras dodavši da su prethodnih dana upravo bili domaćini Eurobikerima iz Njemačke i Hrvatske koji su imali priliku upoznati ovaj grad. Kazao je i kako Eurobikeri u BiH djeluju od prošle godine, dok su u drugim zemljama regije i Europe aktivni već dugi niz godina. Osim zajedničkih vožnji koje prave dva puta godišnje kroz regiju prikuplja se i jedna krupnija donacija za zemlje JI Europe. Ravnatelj SKB-a Mostar Ante Kvesić zahvalio je njemačkim motociklistima, kao i njihovim kolegama iz BiH i Hrvatske, koji su organizirali čitavu ovu humanitranu akciju, od prikupljanja oprema do transporta u BiH. - Zdravstvo je, na žalost, u situaciji da mu uvijek treba pomagati i ova oprema dobro će doći našim pacijentima, jer upravo su kreveti i bolnička hrana ono što pacijenti prvo ocjenjuju kada budu primljeni u bolnicu”, dodao je Kvesić. Svoje zadovoljstvo je izrazio i ravnatelj RMC-a “Dr. Safet Mujić” dr. Zlatko Guzin koji je kazao kako ske ova akcija nosi poruku o volontarizmu i humanitarnom radu. - Kod nas je humanitarni rad, na žalost, potpuno zamro. Ovu donaciju treba iskoristiti da naše nevladine i druge organizacije ovo shvate kao primjer da se s entuzijazmom i malo volontarizma može puno toga napraviti, kazao je Guzin. Na svečanosti održanoj na Medicinskom fakultetu u Mostaru, dodjeljene su zahvalnice Eurobikerima ispred ove dvije bolnice.

Pola godine

- Pola godine smo prikupljali donacije i transportaciju. Nakon svega, drago nam je da smo napokon u Mostaru, kazao je dr. Herman Munzel, predsjedatelj Eurobikera, koji osim što je liječnik već 32 godine je i motorist. Njihova turneja započela je 2003., te svake godine osiguraju bar jednu veliku donaciju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?