RJEŠENJE PROBLEMA

RVI nelegalno naplaćuje parkiranje u Mostaru

Parking
04.09.2013.
u 09:57

MO Parking će početi s naplatom u istočnom dijelu Mostara uskoro, čim se postavi odgovarajuća signalizacija i ploče

Činjenica je kako je naplata parkiranja u Mostaru počela u samo jednom dijelu grada. Onom gdje su Hrvati većina. Na tzv. lijevoj obali postavljeni su uređaji za naplatu parkiranja, ali ne i naplata MO Parkinga. - Uskoro bi trebali postaviti svu potrebnu signalizaciju i ploče kako bi naplata parkiranja mogla početi - rekli su nam jučer u MO Parkingu.

RVI naplaćuju

U istočnom dijelu Mostara naplatu parkiranja još uvijek vrše ratni vojni invalidi Armije BiH. Tako je već godinama, ali će se prema najavama iz Gradske uprave i ova praksa uskoro promijeniti. - Trenutačno u Mostaru jedino MO Parking ima pravo na naplatu parkiranja. Svi ostali koji se bave ovom djelatnošću rade izvan zakona i građani im nisu obvezni plaćati za parkiranje - rekli su nam u mostarskoj Gradskoj upravi. Gradonačelnik Ljubo Bešlić ovih dana traži rješenje za ovaj problem. Kako neslužbeno doznajemo, ponuđeno je da nekoliko osoba koje su do sada radile na naplati parkiranja u istočnom dijelu Mostaru dobije posao u MO Parkingu na sličnim poslovima. - Istina je kako je gradonačelnik Bešlić ponudio zaposlenje za nekoliko pripadnika RVI-a koji sada rade na naplati parkiranja, ali još nema odgovora. U svakom slučaju, jedino MO Parking legalno može naplaćivati parkiranje u Mostaru. Građani nisu nikome drugome dužni plaćati za parkiranje na gradskim površinama - zaključili su naši sugovornici.

Pravo na naplatu


U MO Parkingu su potvrdili kako jedino oni imaju pravo na naplatu parkiranja. Ostale pojedinosti ove priče nisu željeli komentirati. U međuvremenu, još uvijek traju rasprave oko legalnosti rada MO Parkinga. Bošnjačke stranke i dalje tvrde kako ova gradska tvrtka nelegalno radi, te kako građani ne moraju plaćati naknade za parkiranje. Građane sve manje zanimaju politička prepucavanja o ovome. Zanimaju ih korisne informacije, a bunt protiv naplate parkiranja polako je počeo jenjavati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?