izbjegavanje napada

Rusija Siriji: Uništite sve kemijsko oružje, Sirija pristala

sergej lavrov
Reuters/PIXSELL
09.09.2013.
u 18:33

John Kerry sugerirao je dan prije kako bi napad na Siriju mogao biti izbjegnut kad bi ta zemlja odustala od svog kemijskog oružja do kraja tjedna

Sirija je danas "pozdravila" ponudu Rusije kojom joj je predloženo da svoj arsenal kemijskog oružja stavi pod međunarodnu kontrolu s ciljem uništenja, prenosi ABC.

Sirijski pristanak na međunarodnu kontrolu uslijedio je vrlo brzo nakon prijedloga ruskog ministara vanjskih poslova Sergeja Lavrova u ovom, kako je rekao, pokušaju da se izbjegne američki napad na Siriju.

– Pozivamo sirijsko vodstvo ne samo da se dogovori o stavljanju kemijskog oružja pod međunarodnu kontrolu, nego i o njegovu naknadnom uništenju, kao i o punom pristupu Organizaciji za zabranu kemijskog oružja – rekao je Lavrov u izjavi novinarima.

– Odmah ćemo se započeti rad s Damaskom na uspostavi međunarodnog nadzora nad kemijskim oružjem u toj zemlji kako bismo spriječili napad – navodi Lavrov dalje.

Njegov prijedlog stigao je nakon što je američki državni tajnik John Kerry sugerirao dan prije kako bi napad na Siriju mogao biti izbjegnut kada bi ta zemlja odustala od svog kemijskog oružja do kraja tjedna.

>>Assad Amerikancima: 'Očekujte odmazdu za svaku akciju'

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije