Napad na Sirijiu?

Rusi: Dvije rakete ispaljene na istok Mediterana, SAD: Nismo mi

Balistička raketa, portal
Reuters/PIXSELL
03.09.2013.
u 11:58

Sirijska ambasada u Moskvi nema informacija o incidentu koji istražuje i NATO. Američki službenici izjavili su za CBS News da ni njihovi brodovi ni zrakoplovi smješteni na Mediteranu nisu ispalili nikakve rakete.

Ruski radarski sustav za upozorenje za raketni napad u Armaviru na jugu Rusije zabilježio je jutros lansiranje dviju balističkih raketa u Mediteranu, iz centralnog dijela prema istočnoj obali tog mora, priopćilo je rusko ministarstvo obrane koje je o ovom događaju izvijestilo ruskog predsjednika Vladimira Putina. Prema podacima, rakete su lansirane u 10.16 sati prema lokalnom vremenu, prenose mediji.  Obje rakete pale su u more, izvijestila je agencija RIA Novosti.

Sirijska ambasada u Moskvi nema informacija o incidentu koji istražuje i NATO. Američki službenici izjavili su za CBS News da ni njihovi brodovi niti zrakoplovi smješteni na Mediteranu nisu ispalili nikakve rakete. Da nisu njihove rekli su i Britanci.

Nakon što su tvrdili da nemaju nikakvih saznanja o incidentu s raketama, prema pisanju RT, Izraelci su, navodno istaknuli da se radilo samo o vježbi. Reuters javlja da su Izrael i SAD izveli zajedničku vježbu. No, glasnogovornik američke mornarice ponovio je da oni nisu u tome sudjelovali.

Rusija je prema sirijskoj obali, u istočnom Mediteranu, uputila izviđački brod.

>>Napad na Siriju: Sve kontroverzije američke vanjske politike

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?