hnk split

Runjićeve večeri u nedjelju, dolazak najavio i Josipović

'zdenko runjic'
''
14.10.2011.
u 15:36

Među izvođačima bit će i Nataša Janjić, Goran Bare, Oliver Dragojević i Vlado Georgijev.

U nedelju navečer, u splitskom HNK-u održat će se sedme po redu "Runjićeve večeri", koncert kojim se odaje počast Zdenku Runjiću, jednom od naših najvećih skladatelja zabavne glazbe.

Obrade Zdenkovih najvećih hitova izvest će Nina Badrić, Marko Tolja, Jasna Bilušić, Nataša Janjić, Toni Cetinski, Ines Tričković, Natali Dizdar, Goran Bare, Ivana Husar Mlinac, Maja Posavec, Petra Antolić, Ivana Rushaidat, Oliver Dragojević, Luky i Petar Grašo. Nastupit će i strani izvođači Maya Sar, Gadjo Manouche i Vlado Georgijev.

- Na Runjićevim večerima uvijek smo imali nekog izvođača izvan Hrvatske, cilj ovog projekta je da preraste u međunarodni spektakl. Glazba ne poznaje granice. Bit će ovo još jedno predstavljanje Zdenkovog bogatog opusa koje pokazuje da njegove skladbe i nakon njegove smrti mogu računati na novi život - kaže njegova kćer Ivana Runjić, inače producentica "Runjićevih večeri".

Kao i proteklih godina, za "Runjićeve večeri" vlada ogroman interes. Karata više nema, "planule" su u dva dana. Prema riječima Ivane Runjić, HNK Split premali je da primi sve ljubitelje Zdenkovih skladbi koji bi htjeli biti na koncertu - problem je što Split nema koncertnu dvoranu. Na ovogodišnje "Runjićeve večeri" dolazak je najavio i Ivo Josipović, predsjednik RH.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?