JESU LI ONI?

Rumunjski diktator Nicolae Ceausescu izvađen iz groba

Ceausescu
ceausescu.org
21.07.2010.
u 11:20

Tijela Nicolaea Ceausescua i njegove supruge Elene, koji su strijeljani na Božić 1989., ekshumirana su zbog uzimanja uzorka DNK za analizu, na zahtjev obitelji koja želi utvrditi identitet.

Sumnja obitelji da su u grobu na bukureštanskom groblju Gencea zbilja posmrtni ostaci Nicolaea Ceausescua i njegove supruge bila je razlog zahtjeva za ekshumaciju. Nakon dvosatnog suđenja i strijeljanja u Trgovištu, ostaci diktatora, koji je četvrt stoljeća vladao Rumunjskom i bio svrgnut u nemirima koji su označili pad komunizma, i njegove supruge Elene bili su pokopani krišom pa obitelj nije bila sigurna jesu li njihovi ostaci zbilja u tim grobovima. Zbog toga su u dvosatnoj proceduri izvađeni drveni kovčezi i stručnjaci su iz njih uzeli uzorke za analizu DNK.

Valentin Ceausescu, sin Nicolaea i Elene, rekao je da su "sad bliže tome da doznaju istinu", dok je Mircea Opran, čija je supruga bila Zoia, pokojna kći Ceausescuovih, potvrdio da su uzorci uzeti na zahtjev obitelji i da su potom vraćeni u grob.

- Ne znamo što će se dogoditi ako se ispostavi da u tim grobovima nisu Ceausescuovi. Vjerojatno ćemo tužiti rumunjsku državu – rekao je Opran.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije